ZV1 derde van Nederland

Een verslag van ZV1 tijdens de final four door Anton Schäffer. Vier teams, 2 wedstrijden en 1 Nederlands Kampioen, dat was de inzet afgelopen zaterdag in Haarlem. Een lange dag, kwart voor acht vertrekken om zo om half negen Gert, onze coach voor de dag op te halen. Verder was het een ontspannen rit naar en in Haarlem, om 10:00 de opening met de Dirk Kuijt Foundation, de sponsor van dit evenement. De selectie van dit jaar zag er als volgt uit: Anne (zwangerschapsverlof),Elske, Esther, Anton, Arjan, Danny, Edwin, Martijn, Stefan en gasten Niels (H1) en Daan (H2). Coach Gert (H1). De chemie was er, de wil en inzet ook, klaar voor de eerste pot!

11:00 uur eerste wedstrijd tegen regerend Nederlands kampioen Volleer. Al snel werd het duidelijk dat we zeer aan elkaar gewaagd zijn en de beslissing gemaakt zal worden door het team wat de minste eigen fouten maakt. helaas voor ons was de ploeg van Volleer hier beter in en zo verloren we de eerste wedstrijd.

Volleer – Alterno: 3 – 0 (25-23, 25-22 en 25-19)

Op naar de kleine finale, Apollo verliest van Holyoke en zo is het programma een kopie van vorig jaar in Belfeld. De peptalk was eigenlijk niet nodig, Gert wist de juiste snaar te raken en we waren gebrand om de prestatie van vorig jaar te evenaren. De start was overweldigend, goed spel, veel druk, iedereen aan het spelen. De tweede set ging net zo, echter begon Apollo meer grip te krijgen op ons spel en sloop er wellicht toch wat gemak in bij ons. Maar daar heb je een ervaren en rustige coach voor aan de kant. Met de juiste aanwijzingen en nuances pakten we de draad weer op met als resultaat winst en de derde plek!

Alterno – Apollo: 3 – 1 (25-15, 28-26, 21-25 en 25-16)

Volgend jaar gaan we weer voor het Nederlands Kampioenschap! Graag wil ik onze supporters van het tweede en Xander bedanken voor de aanmoedigingen! Een speciale dank gaat uit naar Gert Veldhuizen die ons fantastisch heeft begeleid. Tot zaterdag!!

Anton

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 mei 2014 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *