Zoals de stand al deed vermoeden

Wedstrijdverslag Dros Alterno D2 – SV Dynamo D1: Zoals de stand al deed vermoeden… Afgelopen zaterdag hebben wij de stadsderby gespeeld tegen de dames van SV Dynamo. Net als wij, was ook Dynamo nog steeds op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen.
Er zou die avond dus in ieder geval één Apeldoornse club de eerste winst van het seizoen kunnen noteren. Maar werd het geel….of groen?

Gelukkig werd het groen! 😊
Maar dat beide teams zichzelf heel graag wilden belonen met een eerste overwinning, dat was wel duidelijk. Het was een zwaarbevochten strijd die uiteindelijk met 3-2 in ons voordeel viel.
De setstanden geven deze strijd dan ook goed weer!

Aan onze kant begonnen we eigenlijk een beetje te voorzichtig aan de wedstrijd. Daarentegen begon Dynamo gretig en sterk serverend en blokkerend. Hier hadden wij veel moeite mee. Hiermee kwam Dynamo via 17-25 op een 0-1 voorsprong.

In de tweede set konden we onze woorden en motivatie al een stuk beter omzetten in de juiste acties. Dit gaf veel vertrouwen. En ook met meer servicedruk, waardoor Dynamo minder goed hun aanvalsspel tot uiting kon laten komen en wij meer ballen van de grond konden rapen. Het bleef wel tot het einde van de set spannend: 25-23

De derde set was misschien wel het breekpunt van de wedstrijd. Eigenlijk liepen we de hele set een paar puntjes voor en telkens wist Dynamo zich weer goed terug te knokken. Het dubbeltje neigde goed te vallen voor ons want met 23-20 op de borden dacht iedereen dat wij de voorsprong in de wedstrijd zouden overpakken. Niets was minder waar. Dynamo knokte zich met een goede service serie wederom goed terug en d.m.v. een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter won Dynamo deze set alsnog met 23-25. Blijkbaar kan een bal via de netrand en de antenne ineens 2 meter naar links verplaatsen… (los van het feit dat je deze set natuurlijk niet verliest op deze ene beslissing, maar toch!)

Ok… 1-2 achter. Vierde set. Nog napratend over de verloren derde set en met name de manier waarop moesten we ons weer opladen voor de vierde set. En precies op dit moment lag onze mentale winst in deze wedstrijd. We konden het moment van de in onze ogen zeer onterechte beslissing van de scheidsrechter, op de juiste manier omzetten in het veld. Namelijk met meer felheid, meer passie, energie en emotie. En dit is precies wat wij als team nodig hebben.
Onze pass en aanval kwamen vanaf dit moment stukken beter uit de verf dan eerdere sets en met een heerlijke service serie van Marloes wisten we deze set relatief gemakkelijk te winnen met 25-16.
Bam! Weer gelijk: 2-2

En dus een allesbeslissende vijfde set moest deze avond in Apeldoorn de winnaar gaan bepalen van de stadsderby. In deze set was de strijd en emotie aan beide kanten goed te zien. Maar ook de spanning speelde aan beide kanten een cruciale rol. Want hoewel deze laatste set maar tot 15 punten gaat, zijn er aan beide kanten minimaal 4 service fouten genoteerd. We hebben deze set eigenlijk bijna de hele set met 2, soms 3 puntjes voorsprong gespeeld. En weer wist Dynamo richting het einde van deze beslissende set heel dichtbij een gelijke stand te komen. Via een heel fijn en welkom blokje en een lekkere aanval aan onze kant, was daar uiteindelijk ons eerste matchpoint van dit seizoen: 14-13. En ook hier weer een heel belangrijk mentaal momentje: want veel tijd om dit matchpoint te verzilveren was er niet, het moest direct gebeuren anders zou Dynamo de stand in de set weer gelijk maken tot 14-14. Dynamo kwam in de rally, nam alle risico’s en ging vol voor het punt, maar gelukkig viel de bal net buiten de lijnen: 15-13 voor Dros Alterno D2!

Onze eerste overwinning is een feit, voelt erg goed en smaakt naar heel veel meer!
Bedankt voor jullie support en aanmoedigingen!