Zitvolleybal legt nieuwe trainer vast.

Persbericht: Met het ingaan van het nieuwe seizoen heeft het eredivisie zitvolleybalteam van Alterno Peter Karreman gecontracteerd. Peter volgt hiermee Anton Schäffer, die als speler blijft, op als nieuwe hoofdmacht trainer.

Tijdens zijn studententijd had hij naast het spelen al het trainerschap opgepakt. In ’81 koos hij er voor om het trainen een hogere prioriteit te geven dan het spelen. Van het DVC Rebelle meisjes A team (topklasse) via het 1ste dames team van Savicto Velp (heet nu Arvevo) naar nog vele andere verenigingen.

In de afgelopen jaren heeft hij dan ook veelal teams getraind en gecoacht op 3e en 2e divsie niveau. Veel heren- en damesteams zijn  de revue gepasseerd, zoals Halley (Wehl), Setash (Huissen), Agilitas (Arnhem), Wevoc (Westervoort), Auto van Oort/Rebelle (Dieren), Favorita (Dinxperlo) en N.V.C Nijkerk (Nijkerk).

Ook heeft hij jaren diverse regioselecties in Regio Oost mogen begeleiden

Peter is geen onbekende in de wereld van het zitvolleybal, sinds 2004 actief en van 2007 t/m 2010 heeft hij het Nederlands Herenteam begeleid als hoofdcoach en heeft hij 2 Europese Kampioenschappen (Hongarije en Polen) mogen meemaken.

Via de wereldbond raakte hij betrokken in promotie en opleidingsprojecten in vooral ontwikkelingslanden. In Kenia en Rwanda heeft hij inmiddels met een aantal collega’s diverse trainerscursussen gegeven.

En in 2011 wist het herenteam van Rwanda zich, onder bezielende leiding van Peter, via het Afrikaanse kampioenschap te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Londen 2012, alwaar een verdienstelijke 9e plaats werd behaald.

Na de Paralympics is hij begonnen om de dameslijn in Rwanda op te zetten en is hij bezig om een damesteam klaar te stomen voor de Paralympische Spelen voor RIO 2016.

Met Peter haalt Alterno een toptrainer binnen die de ambities hoog heeft gesteld!

Einde Persbericht.

Peter Karreman zal zich binnenkort op onze website uitvoerig aan de vereniging voorstellen.(JM)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 juni 2015 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • jammer dat een man van dat kaliber zulke praktijken tijdens coachen nodig heeft om spelers uit de wedstrijd
    te halen
    verdiend gewonnen vandaag maar de manier waarop getuigd van weinig klasse
    groetjes uit almere