Zilver voor Dames 1

In een bomvolle Mheenhal (ruim 1000 toeschouwers) viel gisteren voor dames 1 definitief het doek in de strijd om de landstitel. De final-playoff serie, door velen binnen de vereniging beschouwd als een niet verwacht toetje van deze competitie, werd met 3-1 verloren van Sliedrecht Sport. Een uitslag waar uiteindelijk weinig op valt af te dingen gezien het verloop van deze competitie. De ploeg van voormalig Alterno-coach Matt van Wezel was daarin grotendeels oppermachtig en is dan ook de terechte winnaar van het seizoen 2017-2018, waarin het alle prijzen pakte.

Dames 1 kon gisteren alleen in de eerste set een vuist maken richting de landskampioen. De kleine voorsprong van 22-20 kon echter niet worden vastgehouden en uiteindelijk won Sliedrecht de set met 26-28. Dat daarmee ook het geloof in een goede afloop bij onze dames verdween, bleek uit de twee daarop volgende sets, waarin de Sliedrechtse formatie het betere van het spel had.

Afgelopen zaterdag had Dames 1 een grote kans laten liggen om Sliedrecht Sport een flinke slag toe te brengen. In de uitwedstrijd kon echter een 0-2 voorsprong niet worden omgezet in wedstrijdwinst. Of dit ook meespeelde in de hoofden, bij het duel van gisteren blijft natuurlijk altijd moeilijk in te schatten, maar zeker is wel dat het geloof en de vechtlust, in de laatste playoff wedstrijd niet meer zo sterk aanwezig waren, als in de eerdere duels. Hoe het ook zij, uiteindelijk is het voor Coolen Alterno Dames 1 een mooi seizoen geworden. De zilveren medaille die de ploeg gisteren kreeg omgehangen zal door de meeste speelsters op den duur beschouwd worden als een hele mooie, en welverdiende plak. Team en staff bedankt voor de mooie wedstrijden van dit seizoen. (JM)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *