Zegereeks Dames 1 beëindigd

Zaterdagavond 11 februari. De laatste reguliere competitiewedstrijd werd gespeeld tegen Sliedrecht Sport. Nadat wij de week ervoor van Set-up wonnen, nam Sliedrecht de koppositie weer over. Opnieuw aan ons de taak om de koploper te verslaan. Van de troon stoten was echter bij voorbaat al een onmogelijke missie, omdat nummer 2 Set-up eerder die dag met 3-2 onderuit ging in Zwolle. Daardoor stond de eerste plek voor Sliedrecht vast. Voor ons bestond er nog een kans dat we naar plek 4 konden stijgen, hoewel dat (mede) afhankelijk was van het eindresultaat bij Flamingo’s – Eurosped.

Ali stuurde de volgende zeven het veld in: Bregje, Linda, Eline, Juliet, Joëlle, Silke en Rosita. Sliedrecht trok het eerste punt naar zich toe en hield tijdens deze set eigenlijk constant het initiatief. Met name aanvallend leverden zij een druk waar wij onvoldoende op konden antwoorden. De overtuiging van de afgelopen weken ontbrak, eigenlijk op alle fronten. Ook Annemiek, die inviel voor Silke, kon ondanks enkele mooie aanvalsscores het tij niet doen keren. Set 1 en 2 waren verliepen eigenlijk op vergelijkbare wijze. Wij liepen achter de feiten aan, en konden een constante achterstand van circa 3 punten niet wegpoetsen. Beide sets gingen dan ook verloren met 22-25. De derde set startten we daarentegen beter, waardoor we op een voorsprong van 7-3 kwamen. Helaas ontbrak alsnog de overtuiging, waarna Sliedrecht de leiding al snel weer nam. Ook deze set ging verloren: 21-25. Daarmee komt een einde aan de zegereeks én de reguliere competitie. Met als resultaat een 5e plek en daardoor 1 (start)punt in de kampioenspoule. Een week langer om aan onze verbeterpunten te werken, nu de bekerfinale aankomend weekend gepland staat. Helaas zonder ons. Het weekend erop openen we de kampioenspoule tegen Set-up ’65.

Bedankt voor uw support tot dusverre. Wij hopen u ook in de kampioenspoule vaak in grote getale tegemoet te zien, zowel aan de Waleweingaarde als bij onze tegenstanders.