Zaterdag 13 april was het …

Zaterdag 13 april was het zover. Kampioen of toch uiteindelijk niet?!

Na 10 wedstrijden stonden de meiden van de E4 (Lotte, Aymee, Linte, Evi en Janna) precies gelijk in punten met de jongens van de E2. Beide teams hadden 35 punten behaald. De meiden hadden echter meer punten in de sets behaald. De voorsprong bedroeg 67 punten.

We wisten dat we in ieder geval twee keer moesten winnen op de slotdag en het liefst met zoveel mogelijk punten. Dat waren de twee opdrachten van de dag. Vervolgens zou het wachten worden op de resultaten van de jongens die veel later op de dag moesten spelen.

Na de warming-up werden de koppies kort voor de wedstrijd nog even bij elkaar gestoken. Plezier maken, mooi spelen en alles in drie keer over het net waren de zaken waarmee de overwinningen vanzelf zouden volgen spraken we af. Na de Alterno-yell en nog wat aanmoedigingen vanaf de goed gevulde tribune ging de eerste wedstrijd van start.

Ondanks wat spanningen in de lichamen van de speelsters en de coach werden de punten in bijzonder rap tempo binnengehaald. De eerste set was dan ook met 43-8 voor ons. Het niveau ging een klein beetje achteruit de tweede set, maar desalniettemin werd ook die gewonnen. Met 29-16.

Direct na de eerste wedstrijd volgde de tweede. Dit was fijn. Een pauze tussen de wedstrijden door komt de concentratie vaak niet ten goede.

Ook de tweede wedstrijd werd goed gestart. Al snel werd er een mooie voorsprong gepakt en werd de eerste set binnen gehengeld. De tweede set begon wat stroef, maar de meiden herpakten zich snel en wonnen ook set twee. Einduitslag 36-17 en 36-15

Hiermee waren de twee opdrachten van de dag zeer goed volbracht! Twee mooie en zeer ruime overwinningen. Bij de 67 punten voorsprong die we al hadden kwamen er nog eens 88 bij. Dit maakte dat we een buffer van 155 punten hadden.

Helaas kon er nog geen feest gevierd worden aangezien de jongens van de E2 pas uren later moesten spelen. Zij zouden nog roet in het eten kunnen gooien met twee zeer ruime overwinningen. Er volgde veel app-verkeer met ouders van het jongensteam. Na hun eerste wedstrijd kwamen de felicitaties voor onze meiden binnen via de telefoon. De jongens hadden weliswaar gewonnen, maar met minimaal verschil. Nu durfden we het eindelijk hardop te zeggen: KAMPIOEN!!! Aangezien het niet met het hele team gevierd kon worden op de wedstrijddag, staat er een uitje gepland op Goede Vrijdag. Met de huldiging als klap op de vuurpijl tijdens het Slotfeest!

Groet een trotse coach!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *