Zaterdag 13 april 2024: een meer dan memorabele dag voor Alterno

Wat was het een feest! Wat een mooie complimenten kregen we te horen van onze burgemeester, Ton Heerts. En na een prachtige toespraak ontving Martin Polman uit handen van de burgemeester de schitterende Koninklijke Erepenning, een mooi groot bloemstuk en een ingelijst document die aangeeft dat het Zijne Majesteit de Koning behaagt om VV Alterno de Koninklijke erepenning toe te kennen. Wat kunnen wij trots zijn op onze club. Voor zover bekend zijn wij als VV Alterno de enige volleybalvereniging die dit tot op heden heeft mogen ontvangen. Wat gaaf dus.

Na de toespraak van de burgemeester nam onze voorzitter Martin het woord. Hierbij nodigt hij zowel Koning Willem-Alexander en Koningen Maxima uit om een keer te komen volleyballen bij ons. Hoe super zou dat zijn! En ook hij beseft dat wij trots mogen zijn op een dergelijke erkenning. De groenen, het groene hart, onze familie-vereniging,…. Daar hoort dit thuis. Met trots in ontvangst genomen en we zullen zorgen dat deze erepenning een ere-plek krijgt in ons clubhuis, zodat iedereen deze prachtige koninklijke onderscheiding kan bewonderen.

Maar dat was nog niet alles vandaag. De laatste mini-ochtend van dit seizoen vond in de ochtend plaats en leverde ook nog eens een extra kampioen op. Ook de kampioenen, van mini’s tot jeugd en ook de seniorenteams, werden uitgebreid gehuldigd. Zij mochten de felicitaties en een cadeau in ontvangst nemen van leden van het bestuur. Mooie momenten met trotse ouders leverde dit op.

Heren 1 werd nog eens apart na de wedstrijd in het zonnetje gezet. Zij zijn al een paar weken kampioen en ontvingen de bekende kampioensschaal van de NeVoBo. Helaas was Peter Sprenger ziek, dus werd de schaal door Martin aan aanvoerder Jesse overhandigd. Samen met de mascotte werden er nog veel teamfoto’s gemaakt. Mooie herinneringen voor later. Volgend jaar speelt Heren 1 Topdivisie, net als onze Dames 1.

Over Dames 1 gesproken: vorig seizoen werden zij kampioen in de Topdivisie. De banner liet even op zich wachten, maar gisteren werd deze door 2 mini’s fraai onthuld. Ook deze banner zal naast de andere banners een definitief plekje krijgen in onze hal.

En toen was het feest. Feest tot in de late uurtjes. Het seizoen is voorbij. Op naar volgend jaar.

M.N

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 15 april 2024 door Peter Bredenoort
Share Button