Wisselende wedstrijden MA2

Zaterdag 8 december hadden we een uitwedstrijd tegen Avior 4 in Schalkhaar. Deze wedstrijd wilden we graag winnen voor een paar puntjes op de ranglijst en het leek ons te kunnen. Puntje voor puntje gingen we de sets door. In deze wedstrijd hadden we een hele goede service, dus daar pakten we veel puntjes mee, maar de communicatie liep in deze wedstrijd niet helemaal soepel. Daardoor ontstonden er miscommunicaties waardoor we ook wat onnodige puntjes lieten liggen en we ze steeds dichter bij ons lieten komen. Dit was wel zonde, want daardoor moesten we ook harder werken de sets te winnen. Onze coaches zeiden wel dat we van elke punt die maakten gelijk feestje moesten maken en dit hielp ons wel weer naar de einde van de sets komen en te winnen. Het was een wedstrijd met goede dingen, wat foutjes, maar vooral plezier. (22-25 / 18-25 / 22-25 / 14-25)

Kaylee

19-10 tegen Avior 3

We beginnen de eerste set nek aan nek met Avior maar al gauw loopt Avior uit. Door de mooie opslagen van Michelle en Benthe komen we terug in het spel, en staat het 24-24 Avior wint de set met 26-24. In de tweede set bouwden we een flinke voorsprong op door Joëlles opslag en kwamen we al snel op 12-6. Avior kwam helaas toch weer terug met 12-17 door hun eigen sterke opslag. Helaas moesten wij deze set weggeven met 15-25. We proberen de 3e set fris te beginnen. De stand blijft ongeveer gelijk aan elkaar, maar je merkt wel dat wij de sterkere zijn in de rallys. Toch verliezen we deze door een sterke opslag van Avior met 25-19. In de 4e set bleven we Avior gedurende de set toch telkens 2 puntjes voor en hierbij kwamen we uiteindelijk op een stand van 23-23 en was Avior te sterk. We verloren met 25-23. En de wedstrijd met 4-0.

Anne Wilbrink

03-11 tegen Torpedo

Vandaag (3-11) wedstrijd tegen de nummer 2, GTH/Torpedo. Dus een spannende wedstrijd. Ook is dat onze eerste wedstrijd in onze nieuwe truien. De eerste set hebben we wel 15-25 verloren. Daniek had een hele goed opslag, maar mocht niet helpen.
De 2e set een hele nieuwe opstelling. Het is een moeilijke set. We spelen heel goed, maar toch eindigt deze set in 16.25 voor de tegenstander.
De 3e set gaat het gelijk op tot 9-9, maar dan gaat de set toch weer naar de tegenstander met 15-25.
De 4e set heeft een goed begin met een opslag van Anne Wil, 5 punten op een rij. We verliezen weer met 16-25.

Veerle  0

17-11 tegen Spiker

We begonnen met een paar mooie opslagen en we liepen al gauw uit op Spiker in het begin van de eerste set. Toen kwam Spiker terug met een paar goede opslagen, en het was al gauw nek aan nek. Na een opstellingsfout is er wat chaos in het spel van Alterno en loopt Spiker uit en wint de set. We beginnen de 2e set met een lastige opslag van Spiker. Maar na een lange rally krijgen wij toch de bal terug. De score loopt gelijk op. Spiker loopt iets uit door een sterke opslag. We pakken een paar rallys en staan weer gelijk. Verliezen uiteindelijk met 19-25.
We staan al snel 7 punten achter in de 3e set. Toch weten we iets in te lopen op Spiker. De rest van de 3e set staan we gemiddeld 5 punten achter. Vervolgens loopt spiker flink uit met 14 punten achterstand en verliezen we met 25-11.
We beginnen slordig maar komen daarna toch aardig terug. We werken hard, maar Spiker heeft veel geluk. Veel goede opslagen aan de andere kant. En spiker maakt het af met 25-13

24-11 tegen Bruvoc

We hadden vandaag (24 november 2018) een wedstrijd tegen Bruvoc die op dat moment onder ons stonden met hetzelfde aantal punten maar zij hadden meer wedstrijden gespeeld. We moesten voor deze wedstrijd een nieuwe yell bedenken, want we hebben er nog steeds geen een. Dus iedereen had Google translate er maar bij gepakt. Uiteindelijk kwamen we op Iko dat kracht betekend in het Hausa, maar dit is eigenlijk ook niet echt een geweldige yell.
We begonnen de wedstrijd goed, we maakte veel punten met de opslag. En Bruvoc had een behoorlijk gat in het midden waardoor we een behoorlijke voorsprong hadden we hebben deze set met 25-8 gewonnen.
De tweede set begon minder goed. We gingen wat slordiger spelen waardoor Bruvoc een behoorlijke voorsprong kreeg. Hierdoor gingen wij weer beter spelen waardoor we de set uiteindelijk toch nog net verloren met 21-25.
Tijdens de derde set ging het weer een stuk beter. We wonnen dan ook met 25-21. De vierde set kunnen we beter vergeten. We begonnen heel erg goed en stonden uiteindelijk 24-17 voor, maar toen kwam Bruvoc terug en stond het uiteindelijk 24-24, Bruvoc heeft deze set uiteindelijk gewonnen met 24-26. Dus dat werd een 5de set. Deze set hebben uiteindelijk laten liggen, omdat we te voorzichtig aan het spelen waren, het werd uiteindelijk 8-15.
Het is jammer dat we verloren hebben, maar we hebben toch twee punten erbij. We willen Fleur van Andel en Violeta Mrkonji bedanken voor het meespelen.
Onze volgende wedstrijd is op woensdag 28 november. Dan moeten echt een betere yell hebben!!!!!!!!!!!!!!!