Winterkampioen meisjes D3

MD3 winter-kampioen, en ze gaan gewoon door! 16 December was het zover, de laatste twee wedstrijden van de eerste seizoenshelft voor de dames van MD3. Op weg naar Eerbeek, en we weten eigenlijk pas 2 dagen dat het nog echt spannend wordt. Na de invoering van de nieuwe regel, waarbij na 3x spelen bovenhands over het net slaan een extra punt oplevert, heeft het een paar weken geduurd voordat de standen zijn bijgewerkt. Het blijkt dat we 4 sets voorstaan op Blok EVC, één van de tegenstanders die ochtend. En dan hebben we ook nog eens twee zieken gehad de afgelopen week. Fenne is gelukkig (net) genoeg hersteld om mee te doen, maar Meinke moet thuis blijven. De eerste wedstrijd wordt gewonnen met 4-0, maar dat doet Blok EVC ook. Het komt dus aan op de laatste wedstrijd. Wij hebben de controle in die wedstrijd, maar Blok blijft heel goed bij. De eerste set 26-24 winst, het kampioenschap is binnen! Uiteindelijk is de uitslag 3-1 in sets, in totaal worden er deze competitie maar 3 (!) sets verloren. Een hele mooie prestatie van Julia, Mila, Fenne, Nienke en Meinke. Dat kan ook bijna niet anders, het enthousiasme van de meiden is groot, en bij elke wedstrijd en training zijn ze (bijna) altijd allemaal present. Ook de volle tribunes en de fanatieke training van Claudia, Nicole en Lisa hebben de meiden heel erg geholpen. Nicole en Lisa komen zelfs de beslissende wedstrijd aanmoedigen en hebben een leuk cadeautje meegenomen om de meiden te feliciteren.

En ze gaan gewoon door in 2018. Op 4 januari is het mini-toernooi bij Alterno, en natuurlijk willen de meiden meedoen. Gelukkig is Meinke weer van de partij. Alle wedstrijden worden gewonnen en de toernooiwinst is binnen, met dank aan de familie Duin voor het begeleiden en fluiten deze dag.

En hoe mooi, aan het eind van de toernooi-dag komt een mailtje met de teamsamenstelling voor de tweede seizoenshelft. Ze gaan samen verder als MD2. Op naar weer veel mooie en goede wedstrijden met deze toppertjes!

Een trotse vader en coach. eric Hekkelman.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *