Winst voor Dames 2

Afgelopen zaterdag speelden we onze uitwedstrijd tegen Apollo. Vol goede moed vertrokken we naar Borne met als doel veel plezier te maken en hard te werken. Ons al niet hele brede selectie werd helaas nog iets uitgedund door de blessure van Kathy die fietsen met een paraplu nog niet helemaal onder de knie bleek te hebben. Gelukkig was Britt na haar zwangerschap wel weer van de partij en zo begonnen we de wedstrijd met 11 man en een goed gevulde bank.

We startte de wedstrijd met Julia op diagonaal, Judith op de spelverdeling , Froukje en Gina op passer/loper, Imre en Marloes op midden en Yvet als libero. De eerste set gingen we meteen goed van start en het bleef lang gelijk op gaan. Door heel hard werken in onze verdediging en goeie service druk wonnen we met 25-21.

Ook in set twee begonnen we sterk, waardoor we al snel een voorsprong pakten. Helaas wisten we deze niet vast te houden en verloren we uiteindelijk toch met 25-27. De derde set waren we iets minder scherp wat resulteerde in een dipje. Aan het einde wisten we nog aardig terug te komen. Helaas niet genoeg voor setwinst. Toch was de spanning goed voelbaar, waardoor de helft van het team snel een zenuwplasje deed op de wc. Waarna ze onder applaus weer werden onthaald op het veld.

De vierde set startte we weer scherp en in een spannend slot lukte het ons om er een vijfde set uit te slepen. In deze alles beslissende set hielden we het nog even flink spannend voor ons publiek door een 4-9 achterstand om te buigen in 16-14 winst.

Na wat mindere wedstrijden is 3-2 winnen ontzettend fijn en dit willen we zeker doorzetten. Aankomende week hebben we geen wedstrijd, maar daarna staat ‘’de derby’’ tegen Dynamo op het programma. Een wedstrijd waarbij we nog meer dan normaal (is dat mogelijk?) gebrand zijn om te winnen en graag wat puntjes pakken J.