Wilfried Groothuis stopt bij Dames 1

Persbericht: Bij de vrouwen van Dros-Alterno staat volgend seizoen een andere trainer voor de groep. Wilfried Groothuis stopt aan het einde van het seizoen. Dan loopt namelijk zijn contractperiode van drie jaar af.

In een gesprek tussen het bestuur en Wilfried Groothuis heeft de oefenmeester uit Zwolle aangegeven toe te zijn aan een sabbatical. ,,Na meer dan dertien jaar training geven op topniveau en dat gecombineerd met een fulltimebaan in de zorg is het tijd voor een jaartje rust van het trainerschap”, aldus de 50-jarige Groothuis, die tevens aangeeft dat zijn beslissing los staat van de club en het team waarmee hij momenteel bovenaan staat in de topdivisie A: ,,Ik heb het prima naar de zin hier bij Alterno en als ik niet het gevoel had dat mijn interne motivatie ten aanzien van het training geven langzaam minder wordt, dan was ik zeker hier gebleven. Ik ben toe aan een jaartje zonder wekelijkse verplichtingen. Daarna zie ik wel weer verder.”

Groothuis laat bij Alterno een team achter dat ruimschoots aan de doelstellingen, die aan het begin van zijn contractperiode zijn afgesproken, voldoet: ,,Er staat een herkenbaar verenigingsteam, dat zichtbaar is binnen de club en de resultaten in de topdivisie zijn ook nog eens goed”, zegt Groothuis in zijn toelichting. ,,Ook wat dat betreft heb ik het hier enorm naar mijn zin gehad.’

Mathijs Mast, bij Alterno samen met Rob van den Dool, verantwoordelijk voor het volleybaltechnische beleid, geeft in een toelichting aan het vertrek van Groothuis te betreuren, maar er wel begrip voor te hebben: ,,Wilfried is een uitstekende trainer die ontzettend goed past binnen de visie (‘Het groene hart’) van onze vereniging. Zowel op technisch, tactisch als mentaal vlak heeft hij de afgelopen jaren, op verschillende manieren, een grote bijdrage geleverd aan onze vereniging, niet alleen bij dames 1.
Als je een trainer een doelstelling meegeeft welke op deze manier wordt ingevuld dan kun je niet anders dan concluderen dat we afscheid nemen van een hele goede trainer, maar ook van een echte clubman”.

Alterno gaat de komende tijd op zoek naar een nieuwe trainer en hoopt voor de huidige selectie zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 mei 2023 door Jos Mulder
Share Button

1 reactie

  • och, wat jammer. Een ontzettend goede trainer, goede opleider en een fijn mens. Dank voor wat je allemaal hebt gedaan. Ik hoop dat je hoe dan ook bij Alterno betrokken blijft.