Wilde honden zijn aan slag

Zaterdag 5 oktober 12.55 uur Alternohal. De contactroep van de wilde honden klinkt… Een laag, doordringend en herhalend krassend geluid dat de honden naar de hal lokt.

In de verte klinkt een staccato gepiep terug. Een roep van opwinding. We mogen weer! Oude en jonge honden verzamelen bij de Alternohal om op jacht te gaan naar punten in Huizen. Wilde honden jagen graag in groepen en hebben verschillende tactieken om hun vijand te bespelen en uit te schakelen om vervolgens te verslinden.

Onderweg naar de savanne van de Prima Donna Kaas Arena worden al wat tactieken met elkaar besproken. De sfeer zit er goed in. Vandaag moet het maar eens gebeuren, we hebben nu lang genoeg geoefend zonder prooi te vangen. In de voorbereiding bespreken we met welke tactiek we gaan starten. Hierover zijn we snel uitgeblaft en betreden we de arena van vandaag.

In de eerste set gaan we vol van start. De eerste drie punten in de set waren blokpunten. Onze vijand kwam er niet door. Daarnaast serveerden we als gekken en zo lijkt deze tactiek goed te werken. Na een stand van 3-16 slepen we met goed samenspel de eerste set binnen met 10-25.

In de tweede set krijgt de vijand iets meer grip op onze jachttactiek. Met een paar wisselingen in de eerste linie blijken we net voldoende techniek en tactiek in huis te hebben de vijand nipt met 23-25 te verslaan.

Om onze prooi in de derde set echt uit te schakelen zullen we ook nog een andere tactiek moeten gebruiken. In de derde set lukt het ons nog niet. Met 25-23 gaat deze set naar PDK. Maar we laten het er niet bij zitten. We weten dat de eerste en tweede tactiek samen ons naar een lekker maaltje gaan brengen.

We spelen in de vierde set dan ook weer lekker ons eigen spel. De vijand kan hier nu echt niet meer omheen. We schakelen hen uit met een heerlijke 16-25 op het scorebord.

Ons heerlijk, welverdiende maaltje bestaat uit 3 punten, die we weer meenemen naar de Alternohal. Bij de hal krijgt ieder zijn deel om lekker op te peuzelen in het weekend en nog even goed na te genieten van de eerste punten van het seizoen.

Dinsdagavond zal de contactroep weer klinken voor een volgende voorbereidende training. Hierin zullen we aan onze jachttechniek en samenspel werken. Ook bedenken we een nieuwe of al eerder gebruikte tactiek en oefenen we die goed om ook onze volgende vijand, Vocasa, aan te pakken.

Wees welkom a.s. zaterdag! De lokroep klinkt om 17.00 uur in de Alternohal om te verzamelen voor alle aanmoediging en misschien nog wijze woorden. Daarna zal om 17.30 uur het startsein klinken in de Alterno Arena voor weer een nieuw verhaal van de wilde honden. Tot dan!

Groetjes dames 2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 7 oktober 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie