Wilde honden razen door

Vorige week na ons teamgesprek hebben we twee goede trainingen afgeleverd. Technieken, tactieken, samenwerken en vooral heel hard vechten voor de punten! Heerlijk! We roken bloed toen we afgelopen zaterdag mochten aantreden in de Arena van Orion in Doetinchem. Wilde honden aan de bak!

Er stonden twee wedstrijden op het programma in de tweede ronde van de nationale beker.

De eerste wedstrijd stond gepland om 12.00 tegen het thuisspelende Orion.

De eerste set was meteen een afspiegeling van de trainingsarbeid! We wonnen de eerste set met 15-25. Goede jachttechniek en tactiek brachten ons naar deze overwinning. Nu door naar de volgende sets. In de tweede en derde set kwam Orion beter in hun spel. Het ging lang gelijk op. Boven de 20 waar we eerder nog veel foutjes maakten, lieten we nu wel onze eigen tactieken zien. We bleven vechten maar helaas trokken we twee keer net aan het kortste einde en gingen de sets met 31-29 en 32-30 verloren. Toch lieten we ons niet van de wijs brengen. Onze Knap(pe) spelverdeelster, volgens eerder berichten een fantastische achternaam, moest ons helaas verlaten omdat ze in een andere roedel twee honden in het echt met elkaar moest verbinden. Onze jonge spelverdeelster nam het in de vijfde set van haar over. Dat is nog even wat…. Op het spannendste, allerbeslissende moment, je beste jachtvolleybal naar boven te brengen in een team dat de overwinning ruikt en die geen genade kent. Gelukkig paste ze zich goed aan in ons jachtsysteem dat we de vijfde set binnen konden slepen met 12-15. Leuk dat we gewonnen hebben, maar vooral ook heel fijn dat we zelf in een opgaande ontwikkeling zijn! We hebben echt beter volleybal laten zien.

Na deze eerste wedstrijd moesten we meteen door tegen de volgende roedel wilde honden. Deze waren qua leeftijd nog jonger. Rivo uit Rijssen was de tegenstander. Met wat wisselingen in het jachtveld door andere aanvallers traden we aan in deze wedstrijd.

De eerste set ging weer lekker. We wonnen deze dan ook met 25-19. Toch lieten we ons daarna wel de kaas van het brood eten. We gingen compleet onderuit in de tweede set met 15-25. In de derde set was het niet veel beter. We vielen terug naar hoe we eerdere wedstrijden speelden. Weinig pit en beleving. Geen goede afstemming en een negatieve houding. Toch konden we aan het einde van de derde set iets terugkomen om dit vervolgens weer door te zetten in de vierde set. Deze vierde set was een hele goede comeback! 25-10! Bam! Zo doen wij dat! Zo overwinnen we onze eigen fouten en vinden we elkaar weer. Positieve sfeer, goede vechtlust en geduld in het maken van de punten.

Toen toch weer een vijfde set. De 10e set van de dag dus. Je zou verwachten dat de koek wel een beetje op was bij de oudere wilde honden, maar niets was minder waar. Samen zijn we sterk en samen willen we onze prooi verslinden. We spelen vol overgave en winnen de set met 15-9. HOPPA!! Door naar de volgende ronde van de beker! De eredivisie komt erbij! Geef ons maar een leuke uitdaging, loterij! Volgens mij hebben wij dit eerder gedaan, twee jaar geleden, Zwolle! Kom maar op Wilfried 😉 Wij willen wel!

Maar eerst a.s. zaterdag.

Dan zullen wij, de groene, wilde honden van ons Alterno onze jachtkunsten neerzetten tegen de gelen. Wij zullen donderdag nog een goede repetitie neerzetten op de training voor de puntjes op de i!

Wij hopen op veel supporters die ons als roedel een warm hart toedragen, maar die ons vooral willen helpen naar de overwinning te schreeuwen/ trommelen of iets anders!

Wij zien jullie graag zaterdag om 20.00 uur!