Wij gaan winnen

Afgelopen zaterdag stond Talentteam Papendal op papier als tegenstander. Voor ons was het doel duidelijk: weer stappen maken in ons (team)spel en niet Sinterklaas spelen, die punten blijven in Apeldoorn!Door de doordeweekse uitwedstrijd in Sliedrecht hadden we zowel een klein baalmomentje te verwerken (want dat was een echte off-day), als een korte voorbereiding op deze wedstrijd. Echter hebben we met z’n allen de kater snel buiten de deur gezet en hard gewerkt, wat leidde tot vastbesloten koppies op de zaterdagavond: wij gaan winnen!

In de eerste set had dat helaas niet de gehoopte uitwerking. We hadden de pass wel goed op orde, maar waren in aanval wat voorzichtig. We keken tegen een flinke achterstand aan (13-21), maar kwamen aan het eind van de set wat beter in onze flow wat resulteerde in de stand 19-25. Dat moet beter!Na een peptalk in de setpauze konden we onze gevonden flow vast houden in de tweede set. Het scoringspercentage krabbelde omhoog naar 41%, de pass bleef stabiel en er werden meer killbloks gemaakt. Er werd een voorsprong opgebouwd en niet meer weggegeven: 25-22!

In de derde en vierde set zakte de pass iets in en was de blokkering soms meer aanval-remmend dan scorend. Echter droeg het de nodige steentjes bij en het scoringspercentage bleef mooi op pijl. Verder was de strijdlust nog duidelijk aanwezig. Deze combinatie leidde ons naar een solide 3-1 overwinning.Hoewel er aan het eind van de wedstrijd soms een vlaagje boer Marnix van Boer Zoekt Vrouw om de hoek kwam kijken (het is niet hip, het niet sexy, het is niet mooi, maar niks is ook iets), hebben we zeker stappen gezet. Onze dalen worden steeds korter en betekenen niet meer het eind van een set of wedstrijd en onze pieken laten echt mooi eredivisievolleybal zien met veel strijdlust. Bovendien zijn de 3 punten in Apeldoorn gebleven, dus doel bereikt!

Op naar de laatste wedstrijd van 2018 in Ootmarsum. Eens kijken of we dit jaar met wat volleybalvuurwerk knallend af kunnen sluiten!