WENZ recreanten grijpen titel

KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ. Wat was het spannend! En wat was er veel verwarring rondom de puntentelling. Tot en met het laatste ogenblik, het moment van de prijsuitreiking, was het, eigenlijk hilarisch, spannend. Klopten de verhalen dat er een hele aparte puntentelling is, waarbij alleen de laatste ronde van belang zou zijn? Hoe bizar zou dat zijn. Het hele seizoen verlies je geen wedstrijd, speel je er slechts 2 gelijk. De laatste avond lukte het allemaal wat minder en hebben we onze 1e wedstrijd verloren van het hele seizoen en dan toch geen kampioen worden??? Hoe zit dat? Niemand kon ons dat uitleggen. We waren eigenlijk al een beetje gefrustreerd en vierden stiekem al het feestje, waarbij we dachten dat het alleen óns feestje zou zijn.

Maar toen kwam de ontknoping. En… team WENZ is kampioen van de recreanten competitie Apeldoorn 2017 . Eerlijk is eerlijk, we hebben er hard voor gevochten, met veel plezier de meest rare ballen van de grond geplukt en over het net geslagen, in de meest aparte samenstellingen en op wildvreemde posities. De mannen en vrouwen van team WENZ kon het kampioenschap eigenlijk niet meer ontlopen, maar toch….

Dan word je kampioen. En dan doet die meneer van de Nevobo de prijsuitreiking. En dan, ja dan, dan barst het geweld los. Onze sponsor Onno en Vera van WENZ hebben champagne meegenomen. Knallen maar (eerst even schudden). En ook nog bloemen. Én ook nog een heerlijk brok chocola. Wat een verwennerij, zeker als ook nog de teamschotel op tafel komt. We zijn gelukkig, we zijn blij en opgelucht. Wat een feest! De buikpijn van de spanning die de hele dag in ons zeurde, is verdwenen.

Even wat cijfers (voorzover ik ze goed heb onthouden):

Er zijn 8 competitieronden gehouden; eens in de maand op de donderdagavond; in de Mheenhal, 14 teams actief, 2 poules (zwak en sterk); 4 wedstrijden iedere avond, 32 wedstrijden dit seizoen, 2 sets per wedstrijd; 8 sets per avond; 64 sets gedurende het hele seizoen; hiervan 1 wedstrijd verloren en 4 gelijk en dus 27 wedstrijden gewonnen. En dus word je kampioen.

En wie is dan team WENZ? WENZ bestaat uit speelsters van Dames TOP en spelers van de donderdagavond competitie. Namen: Annet, Belinda, Esther, Esther, Marga, Rosie, Vera, Wendy, Jan, Kees, Taner, Ruud en Monique. We hebben het met z’n allen geflikt! Nu op naar de Regiokampioenschappen. Sh….., laat dit nu net in ons Dames Top weekend zijn. Maar goed, daar komen we ook wel weer overheen.

Als team willen we natuurlijk onze sponsor bedanken. Onno en Vera, dank dat jullie ons met WENZ hebben gesponsord. Prachtige shirts (zodat we er tiptop uitzien iedere wedstrijd weer) en natuurlijk het lekkers na ons kampioenschap. Maar ook de organisatie DIO van de recreanten competitie: dank jullie wel.

Groet, Monique

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 april 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  • jan (mede speler)

    Heh WENZ-dames, dat was weer een leuke competitie met vele topmenten. Opvallend:geen gemopper altijd positieve refectie en steeds gaan voor de winst, in sportieve competitie. En dan zo’n feestelijke afsluiting. Volgend jaar weer?!

  • Even een kleine correctie: er werd gespeeld in een poule; er is geen zwakke en sterke poule in de Mheenhal competitie. Misschien ook leuk om te vermelden dat Alterno al jaren met 3 teams mee doet, Alterno 3, de Tuinman en Alterno Blues. Maar dames: gefeliciteerd met de winst.

  • Helemaal mee eens Monique! ?En natuurlijk de huldiging op de feestavond in het vooruitzicht ?