Goed om te weten:

Landskampioen Dames 2014

Nationale Beker Dames 2013

Landskampioen Zitvolleybal 2012

Winnaar Jaap van Kasteel trofee
2006, 2012, 2013 & 2014

Wenz Midwintertoernooi

 

Laatste nieuws:

25.12.2017: Speelschema WENZ recreantentoernooi: klik hier

Reglement WENZ recreantentoernooi: klik hier

02.11.17: Het 3e WENZ toernooi voor recreanten zal plaatsvinden op 07 jan. ’18.

Alweer voor het 3e jaar houden we het Alterno WENZ Midwinter Recreanten Volleybaltoernooi. Ongekend hoe snel de tijd gaat. We kunnen ons nog zo goed het gezellige toernooi van begin januari 2017 herinneren. Het Alterno WENZ Midwinter Recreanten Volleybaltoernooi belooft weer veel gezelligheid. Na de oliebollen is het weer goed om het nieuwe jaar sportief te starten. Schrijf je recreantenteam nu in!

Nadrukkelijk willen we vermelden dat dit toernooi zeker ook geschikt is om de familiesfeer van het einde van het jaar, nog even voort te zetten. Kom samen met je familieleden lekker volleyballen voor je plezier op een recreatieve manier.

Wanneer?           Op zondag 7 januari 2018 van 10.00 uur tot ca 15.00 uur

Voor wie?           Het is een ‘open’ toernooi voor recreanten/familie-teams (minimaal 3 dames).

Waar?                De Alternohal aan de Waleweingaarde 101, 7329 BD te Apeldoorn.

Kosten?              Het inschrijfgeld bedraagt €20 per team.

 

 Geslaagd 2e WENZ toernooi
Het is volle bak in de Alternohal. Maar liefst 10 teams doe mee aan het WENZ recreantentoernooi, zo kort in het nieuwe jaar. Iedereen schudt elkaar de hand en er wordt gezoend en elkaar de beste wensen voor 2017 gewenst. Velen hebben elkaar nog niet gezien dit jaar.
Nadat Onno de spelers heeft welkom geheten en verteld heeft dat er voor iedereen een lekker gebakje klaar staat voor bij de koffie, klinkt het eerste startschot. De wedstrijden kunnen beginnen. Plezier en sportiviteit staat voorop en dat is te zien in het veld. Er wordt veel gelachen, hard gewerkt en zonder scheids verlopen de wedstrijden prima. Geen onvertogen woord. Discussies over een bal die in of uit is: geen probleem, dubbel fout of het wordt zondermeer geaccepteerd door eenieder. Fijn dat het ook zo kan.
Tussen de wedstrijden door even op adem komen, erwtensoep van onze DBS slager, gezellig bijkletsen en weer opwarmen voor de volgende ronde. De bardienst wordt bediend door Willemien en waar nodig ondersteund door andere spelers van Alterno.
Uiteindelijk is er een zeer spannende finale rond, waarbij met name de strijd om de 1e plaats nog even uitgesteld moest worden omdat de setstanden echt gelijk waren. Een extra setje tot de 10 is nodig.
De winnaar van het toernooi is bijzonder blij. Wij Wenzen is 1e geworden; 2e is Recreanten 2; 3e WENZ en 4e De Tuinman. De overige teams zijn allemaal 3 tm 5 geworden in de poule. Rudy, onze huisfotograaf maakt weer mooie foto’s om de spannendste, grappigste en fraaiste momenten vast te leggen.
We blikken terug op een mooi toernooi en gaan op voor de volgende. Ergens beging januari 2018 zal dit dan weer plaats gaan vinden.MoniqueFoto’s: klik hier

Verslag 1e Alterno Wenz Midwinter Recreanten Volleybaltoernooi 2015

Het eerste Midwintertoernooi voor de recreanten vond plaats op 27 december in de Alternohal.
Voor de foto’s: klik hier. Het verslag lees u hieronder.

Op zondag 27 december ging het eerste Alterno WENZ Midwinter Recreanten Volleybaltoernooi in Apeldoorn van start. Na alle volleybal gekte van afgelopen zomer bij het WK Beachvolleybal en vervolgens in de herfst de sensationele prestaties van de Oranje Dames bij het EK Volleybal in Nederland, was het nu tijd voor de recreatieve volleyballers deze winter. Volleybalvereniging Alterno wil daarin iets betekenen.Om 10 uur barstte het spektakel los. 8 teams stonden klaar om op deze ‘derde kerstdag’ de stramme spieren en de overtollige calorieën van de twee dagen ervoor weg te werken. De organisatie lag in handen van de recreanten zelf. Deelnemers zorgden voor de veldopbouw, muziek in de zaal, wedstrijdsecretariaat, barbezetting, puntentellers en zelfs voor de arbitrage. Scheidsrechters? Neen, die hebben de recreanten niet nodig. Daar komen ze zelf wel uit. Bij recreantenvolleybal gaat het niet om de regels maar om het spel en het plezier daaraan.
m_DSC_7618-3-2 m_WENZ_1

De deelnemende teams Jaap&Co, De Tuinman, Alterno-R2, Jump, WENZ, Primavo 3, Team Divers en Alterno blues speelden per wedstrijd 2 sets van 12½ minuut. Voorwaarde was dat er minimaal drie dames per team in het veld stonden. Dit leek bij één van de wedstrijden wel even een obstakel. Team De Tuinman beschikte bij dit treffen tegen Alterno R2 over slechts twee dames. De tegenstander had gedurende het gehele evenement een onderbezetting van dames, maar dames uit andere teams staken telkens de helpende hand toe. De Tuinman stelde voor om deze titanenstrijd uit te vechten met slechts twee dames per team. R2 was met vijf heren in de gelederen hier snel voor te vinden en aldus werd het probleem samen opgelost. De charme van het recreantenvolleybal gaat boven regels!

Sponsor WENZ uitvaart had niet alleen een eigen team vanuit de familie van Andel op de been gebracht, maar ook gezorgd voor ‘wat lekkers’ bij de koffie. Onno van Andel genoot van alle aandacht voor het WENZ toernooi. “Opvallend veel nieuwe gezichten op de tribunes en in de Alternohal, heel mooi”, aldus de sponsor.

De finale werd een strijd tussen Jump die alle wedstrijden in de poule in winst hadden omgezet, tegen het Team Divers. Laatstgenoemde was een mengelmoes van deelnemers vanuit verschillende recreantenteams. In de poule eindigde Team Divers ex aequo met WENZ, maar werd poulewinnaar door een veel beter saldo tegen Primavo 3. WENZ had hier duidelijk een kans laten liggen, want Team Divers kon in de finale geen vuist maken tegen het team van Jump. De gasten uit Epe maakten in 2 keer 12½ minuut korte metten met Team Divers en werden uitgeroepen tot toernooiwinnaar van het allereerste Alterno WENZ volleybaltoernooi. De beloning was een fraaie en lekkere slagroomtaart versierd met het logo van het toernooi.

De aanvoerder van Jump bedankte de organisatie voor een geweldige volleybaldag en stelde de hoofdprijs beschikbaar. Zo kon iedereen nogmaals de smaak proeven van het recreantenvolleybal.
Op de vraag aan de verzamelde deelnemers “Hebben jullie genoten en is dit evenement voor herhaling vatbaar?”,klonk een overweldigend “JAAAAA” door clubhuis de Boei.
Na afloop werd gezamenlijk alles opgeruimd en vertrok iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Harry Lamers

m_DSC_7726-2-2 m_WENZ_2
Eindstand:
1. Jump
2. Team Divers
3. WENZ uitvaart
4. De Tuinman
5. Alterno Blues
6. Alterno R2
7. Jaap&Co
8. Primavo 3
  Wenz

 Eerdere berichten:Eerste Alterno WENZ Midwinter Recreantentoernooi gaat van start.

Dit jaar voor het eerst gaan we aan het einde van het jaar een Open Recreanten toernooi organiseren voor recreanten teams uit onze regio. De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste uitnodigingen zijn zojuist verstuurd. We hopen op veel inschrijvingen en positieve reacties. Na het volleybalgeweld eerder dit jaar in Apeldoorn (het WK Beachvolleybal en het EK dames) is het nu de beurt aan de recreanten om Apeldoorn op zijn kop te zetten. Daar gaan wij in ieder geval ons best voor doen.

Nadere informatie en inschrijfmogelijkheid:

Het Alterno WENZ Midwinter Recreanten Volleybaltoernooi maakt de kalender van Apeldoorn Volleybalstad compleet.
Wanneer?  Op zondag 27 december 2015 van 10.00 uur tot ca 15.00 uur
Voor wie? Het is een ‘open’ toernooi voor recreantenteams (minimaal 3 dames).
Waar? De Alternohal aan de Waleweingaarde 101, 7329BD te Apeldoorn.
Kosten? Het inschrijfgeld bedraagt €20 per team.
Hoe inschrijven?  Onderstaand inschrijfformulier invullen en vóór 1 december sturen aan
activiteiten@alterno-apeldoorn.nl onder gelijktijdige betaling van het inschrijfgeld.
Waarom? Omdat na het WK en EK succes nu de beurt is aan het recreantenvolleybal om in de spotlights van Apeldoorn Volleybalstad te staan.
Garanties? Met uw deelname en enthousiasme en met onze energie garanderen wij een gezellig volleybaltoernooi in wintersfeer om nooit te vergeten. En met WENZ Uitvaart als sponsor is het Alterno WENZ Midwinter Recreanten Volleybaltoernooi gegarandeerd.

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 december 2017 door Jos Mulder
Share Button