Weer historische Alterno avond

En opnieuw schreef dames 1 van Alterno vanavond clubgeschiedenis. Na de bekerwinst, het landskampioenschap en het vorig jaar “Europees gaan”, werd vanavond voor de eerste keer het hoofdtoernooi van de Challengecup bereikt. Hierin wordt over twee weken al de eerste wedstrijd gespeeld waarin Alterno het verrassend genoeg mag gaan opnemen tegen Gent, dat een in Griekenland opgebouwde 3-0 winst, in eigen huis zag verdampen en ook de Golden Set in Grieks voordeel zag eindigen. Voor Heleen Hesselink wordt dat een weerzien met bekenden, want zij keerde na de zomer, na een kort avontuur, van deze Belgische eredivisionist terug naar Alterno.

Dat Alterno de tegenstander wordt zal ook in België wel als een verrassing zijn aangekomen. De betere papieren waren voorafgaand aan deze partij immers in handen van Sneek. De ploeg van Petra Groenland had alle eerdere onderlinge wedstrijden, waaronder Supercup, competitie en het eerste bekertreffen in hun voordeel weten te beslissen en zal dinsdagavond vol zelfvertrouwen naar Apeldoorn zijn afgereisd.

Het team van Wilfried Groothuis had echter woensdagavond andere plannen. In een volle en sfeervolle Mheenhal bracht de Apeldoornse oefenmeester naast de vertrouwde starters als Stindt, Hesselink, Sommer, Blomenkamp, te Molder en Bonsen, de van Dames 2 geleende Anne-Britt Kneijnsberg vanaf het begin binnen de lijnen. Dat bleek een goude greep, want met haar komst was er rust in de passing bij Alterno en kon dames 1 haar eigen spel gaan spelen en het door Groothuis bedachte strijdplan ten uitvoer brengen.

In de openingsset deden beide teams niet voor elkaar onder. Pas na de 2e technische time-out ontstond er een klein gaatje in Apeldoorns voordeel met dan weer twee en dan weer drie punten voor. De setwinst kwam eigenlijk niet in gevaar en met 25-22 was de 1-0 voorsprong een feit.

De goede lijn werd in de 2e set meteen doorgetrokken wat, mede door het sterke Apeldoornse blok met Marlou Sommer en Heleen Hesselink, resulteerde in een 5-0 voorsprong. Daarna kwam Sneek stapje voor stapje terug en stonden de ploegen lange tijd vlak bij elkaar. Alterno ging met een kleine voorsprong de 2e technische time-out in, maar op 20-20 was de score toch weer in evenwicht. Het bleek echter voor Sneek het laatste punt in deze set te zijn want de blokkering aan Apeldoornse zijde smoorde de Sneker aanvallen en een ace van Lisette Stindt bezegelde het lot van de Friezinnen in de 2e set en bracht de 2-0 voorsprong op de borden.

De vanavond bijna niet te passeren Rosita Blomenkamp, eiste ook in de derde set een glansrol op. Met reddingen op ballen die al bijna verloren werden geacht, redde zij haar ploeg meerdere keren en Bonsen en te Molder vonden in de derde set, waar Alterno lange tijd tegen een drie punten achterstand aankeek, tegen het einde ook weer moeiteloos de gaten in de Sneker defensie. Van 13-16 werd het 16-16 en weer werd het verschil na de 2e technische time-out gemaakt. Sneek scoorde nog 2 punten, Alterno 9 en met 25-18 werd het “set and match” en de derde ronde in de Challengecup.

Die ronde start zoals eerder genoemd op 10 december met de heenwedstrijd in Gent en krijgt een week later haar vervolg als Alterno wederom, met de Mheenhal als decor, de Belgische Ploeg ,waar overigens ook oud Alterno speelster Bianco Gommans momenteel onder contract staat, in Apeldoorn ontvangt. Wij gaan ervan uit dat alle Alterno supporters dan ook weer acte de presence zullen geven zodat de Mheenhal net zo vol en net zo sfeervol zal zijn als op deze voor Alterno historische avond. (JM)

Uitslag: 12.11: Sneek – Alterno: 3 – 2 (25-21,21-25,25-27,25-12,15-12)

26.11: Alterno – Sneek: 3 – 0 (25-22,25-20,25-18)

Wedstrijdstatistieken

Startende speelsters Alterno: Lisette Stindt, Linda te Molder, Kathy Bonsen, Marlou Sommer, Heleen Hesselink (Lotte Leukenhaus), Anne-Britt Kneijnsberg, Rosita Blomenkamp (L)

Startende speelsters Sneek: Monique Volkers, Sietske Osinga, Fenna Zeinstra, Nynke Oud (Simone Linstra), Roos Van Wijnen, JMarrit Jasper en Janieke Popma

Foto’s Rudy Biekart: klik hier

Foto’s Ruud Montagne: klik hier

Foto’s Roel Ubels: klik hier

Volleybalkrant: klik hier

Video van Wim Burghout – AlternoTV : klik hier

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 november 2014 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *