Weer een doordeweekse wedstrijd

Dinsdag 10 maart 21.15 uur weer een doordeweekse wedstrijd voor Heren 1. Ditmaal zonder Wouter Langendijk en Rik Dijkhuis maar met Max v Baak reisde Heren 1 af naar Zetten.

Gelijk vanaf het begin gingen de mannen goed van start en al snel stond de stand van 2-8 op het bord en nam Xanthos de eerste time out. Bij 9-19 was Xanthos genoodzaakt om de 2e time out te nemen, maar dit haalde weinig uit. De set ging met 12-25 naar Alterno.

De 2e set ging tot 7-8 gelijk op. Door een service reeks van Jochem van Hintum werd er een gat geslagen van 5 punten dat Xanthos niet meer te boven kwam en de set ging opnieuw met 22-25 naar Alterno.

De altijd lastige 3e set was een ander verhaal, nog steeds met dezelfde opstelling als de eerste twee sets. Met Jochem van Hintum, Joëll Lijnsvelt, René Wesselink, Marco van Zuidam, Mathijs Mast, Marnick Bredenoort en Thom vd Heuvel, bleef Alterno nog bij tot 4-4. Daarna ging het lopen bij Xanthos.

Alles ging goed bij Xanthos. Op de set standen 6-4 en 15-10  nam Lars Olav zijn time out. Dit haalde nog niet veel uit. Op de stand 16-10 kwam Max van Baak in het veld voor Mathijs Mast. Xanthos ging goed verder. Op 18-11 wisselde Lars Olav Jordy Klessens voor Jochem van Hintum op de spelverdelerspositie. Op de stand 23-15 kwam René Wesselink aan service die de stand nog terug bracht naar 24-20. Uiteindelijk ging de set met 25-20 naar Xanthos.

De 4e set begon Alterno weer met de startopstelling en wisten de mannen zich te herpakken. Op de stand 12-16 kwam Marco van Zuidam aan opslag tot 13-22. De wedstrijd werd in stijl beëindigd door een ace van Marnick Bredenoort.

Door het puntverlies staat Alterno nu drie punten achter SSS in de competitie, waardoor het steeds lastiger wordt om nog kampioen te worden in de 3e divisie.

Peter Bredenoort

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 maart 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *