Weer drietal speelsters voor Dames 1

Het management van Dros Alterno Dames 1 heeft vandaag het volgende drietal speelsters voor het komende seizoen bekend gemaakt. Hoofdtrainer Eric Meijer heeft besloten om twee jeugdige talenten uit de eigen jeugdopleiding door te schuiven naar het eerste damesteam. Daphne Broekhuis (17) en Yvette Visser (17) zullen beiden vanuit het tweede team, dat afgelopen seizoen uitkwam in de Topdivisie, de opstap maken naar de Eredivisie.

Daphne Broekhuis is spelverdeelster en speelt al vanaf de mini’s bij Dros Alterno. Twee seizoenen geleden maakte ze haar debuut in de Topdivisie. Eric Meijer is vol vertrouwen over haar en geeft aan: ‘’Daphne heeft de afgelopen twee seizoenen grote stappen gezet. Ze komt vanuit de eigen jeugd, heeft afgelopen seizoen haar debuut in Dros Alterno dames 1 al mogen maken en is technische een begaafde speelster. We hopen dat ze de ingezette lijn door kan zetten en zo een stabiele eredivisie speelster kan worden. ’’

Ook Yvette Visser is een “kind van de club”. Zij heeft dit seizoen gespeeld als libero en is uiteraard erg blij met de kans die zij krijgt om dit nu op een hoger niveau te doen bij haar eigen vereniging. “Ik heb altijd bij Alterno gespeeld en om dan de kans te krijgen om bij je eigen clubje in Dames 1 te spelen is toch wel waar je als klein meisje op hoopte”, aldus Visser.

Daarnaast verwelkomt Alterno ook Caya van Cooten. De 20-jarige passer/loper komt over van SV. Dynamo en speelde daarvoor onder andere voor Woerden. Woonachtig in Schalkhaar heeft Caya, nu haar studie is afgerond, de mogelijkheid om volleyballen op hoog niveau te combineren met haar werk. Daarom aarzelde zij niet toen Eric Meijer haar vroeg het gele shirt voor volgend seizoen te verruilen voor het groene tricot van Dros Alterno.

Met de komst van van Cooten telt de huidige selectie van Dames 1 inmiddels een zestal nieuwe speelsters. Binnenkort verwachten we meer info omtrent staf en selectie bekend te kunnen maken.

Einde persbericht (JM)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *