Vertrouwen Dames 2 groeit

Lieve supporters,

Onze laatste thuiswedstrijd is alweer enkele weken terug, namelijk zaterdag 24 november. Maar het was er zeker eentje om te onthouden en eentje waarover we nog graag iets vertellen! 😊
We speelden tegen Orion. Dit team stond op dat moment op een hele mooie 4e plek in de competitie. Wij waren op dat moment nog altijd hard op zoek naar onze tweede overwinning van het seizoen. Er was dus ook echt maar één boodschap: VRIJ UIT SPELEN & PLEZIER!

Tja, dat is natuurlijk altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan… Maar..! Het lukte ons tegen Orion!
We zijn er vol in gegaan, de energie in het team was eigenlijk gedurende de hele wedstrijd heel goed en er was ook heel veel plezier. En dat maakt het spelletje natuurlijk nog heel veel leuker dan dat het al is.

Het zal vast geen verrassing zijn dat deze wedstrijd in ons voordeel is beslist: 3-1 winst!
Waarbij alleen de eerste set in het voordeel van Orion is beslist. Met name omdat we een mooie serviceserie aan de kant van Orion niet snel genoeg konden doorbreken. Maar wat heel belangrijk was: de energie bleef dus goed en alle ogen in en naast het veld straalden vertrouwen uit. Wij gaan hier vandaag winnen!
In de drie daaropvolgende sets wisten we de winst naar ons toe te trekken. Goede service series, een redelijk stabiele pass, goede keuzes in de spelverdeling, eigenlijk was alles ruim voldoende. En heel belangrijk: door de goede energie en het plezier in het spel was het aantal fouten een stuk minder dan de wedstrijden ervoor. Dit hadden we echt even nodig!
We willen Anton als eerste bedanken dat hij deze wedstrijd samen met Arno heeft willen coachen. Zowel voor Arno als ook voor ons als speelsters heel fijn dat hij erbij was!
En natuurlijk willen we voor deze wedstrijd jullie als onze vaste supporters ook heel erg bedanken voor jullie steun! En het vertrouwen dat jullie in ons blijven houden!

Twee weken later, op zaterdag 8 december, stond er een ‘klein ritje’ naar Groningen op de planning.
Veracles was deze keer onze tegenstander. Dit team staat laatste op de ranglijst. Voor ons was deze wedstrijd dan ook heel belangrijk omdat we hard op zoek zijn naar de aansluiting richting het ‘middensegment’ van de competitie. Winst betekent een goede eerste stap naar die aansluiting. Verlies betekent dat Veracles een stap dichterbij komt. Arno, en ook Anton die uit Rotterdam kwam scheuren, hoefden ons dus niet echt te motiveren. De motivatie en de focus waren volop aanwezig. We wilden en we zouden winnen in Groningen. Ten eerste voor Heleen en voor Barbara, onze lieve Teamies die er deze wedstrijd helaas niet bij konden zijn. En niet te vergeten voor de TONY’S. Maar dit leggen we jullie nog wel een keer uit…
De wedstrijd begon en direct was daar een mooie service serie van Judith. Heerlijk zo’n goede start van de wedstrijd. Dit gaf direct veel vertrouwen en ondanks een hard zingend, trommelend en schreeuwend Gronings publiek, hebben we de wedstrijd heel duidelijk naar ons toe kunnen trekken. Er was zelfs tijd voor een gezonde ontspanning, zonder dat dit ten nadele was van onze voorsprong. Alleen in de tweede set kwam Veracles nog erg dichtbij en maakten wij het echt onnodig spannend. Maar gelukkig door een goede service serie en felheid aan het net, wisten we ook deze set te winnen.

Uiteindelijk stond het na een uur en een kleine tien minuten spelen de winst voor ons op de borden: 3-0 voor ons!

De afgelopen twee wedstrijden hebben veel vertrouwen gegeven voor de komende wedstrijden. Aanstaande zaterdag spelen we tegen PDK Huizen. Dit team staat net als wij op 9 punten. We gaan met vertrouwen naar deze wedstrijd en we hopen jullie in een volgend wedstrijdverslag nog meer goed nieuws te kunnen vertellen!