Wedstrijdzaken

1. Algemeen

Wedstrijdsecretaris Alterno: Jan Bijsterbosch ( mail )

Door ruimtegebrek moeten af en toe wedstrijden van lagere jeugdteams in de Walewein worden gespeeld. Niet leuk, maar anders lukt het niet het programma rond te krijgen. Alle problemen omtrent wedstrijden moeten worden gemeld aan de wedstrijdsecretaris, zodat hij/zij indien nodig actie kan ondernemen.

Wedstrijdwijzigingen Elk team is zelf verantwoordelijk voor het nakomen van het competitieschema. De zoekmachine van de Nevobo geeft de actuele gegevens weer. Kijk voor wedstrijdwijzigingen ook regelmatig op onze site bij je eigen team. Alle wijzingen van de regio worden door de ws doorgegeven aan de personen voor wie de wijziging gevolgen heeft (teams, bardienst, zaalwacht, etc.). Bardienst via bardienstcoördinator en Zaalwacht via zaalwachtcoördinator , dus niet rechtstreeks aan teams/ personen die bardienst/ zaalwacht hebben.

Verplaatsen van Wedstrijden Alle verzoeken voor het verplaatsen van wedstrijden lopen uitsluitend via de ws. (uiterlijk 3 weken voor wedstrijd). Wedstrijden kunnen alleen worden verplaatst als hiervoor goede argumenten zijn. Als één of meer spelers bijvoorbeeld niet beschikbaar zijn, is dat geen reden om een wedstrijd te verplaatsen (tenzij zij aan de Open of Gesloten Clubkampioenschappen meedoen). Inmiddels is de hal zo volgeboekt, dat een verzoek tot wedstrijdwijziging bij een thuiswedstrijd vrijwel alleen maar op een eigen trainingsavond plaats kan vinden. Realiseer je hierbij dat slechts t/m de C-jeugd in de Walewein gespeeld mag worden, en dat in de hal niet altijd geruild kan worden met een team wat in de Walewein traint.

Oefenwedstrijden Bij alle oefenwedstrijden/driekampen etc. graag eerst informeren of er zaalruimte beschikbaar is en indien nodig via Barcommissie bardienst regelen.Daarna dit doorgeven aan de WS om eventuele dubbele boekingen te voorkomen.

Richtlijn bij slecht weer De richtlijn die gehanteerd wordt bij slechte weersomstandigheden is dat, zolang het openbaar vervoer [bus en trein] rijdt, de wegen begaanbaar zijn. Dan zou het mogelijk moeten zijn om in de diverse sporthallen te komen. Dit is een algemeen gestelde richtlijn; de weersomstandigheden kunnen in een groter gebied, zoals de hele regio, natuurlijk verschillen. Om deze reden wordt enkel een algemene richtlijn verstrekt en bepalen de teams zelf of het verantwoord is om de weg op te gaan. Volleybal is onze hobby; hiervoor hoeven geen onverantwoorde risico’s te worden genomen. Aan de andere kant geldt dat er wel sporthallen gehuurd zijn en de wedstrijden moeten worden ingehaald, omdat alle teams wel graag een complete competitie spelen. Dit alles betekent dat de Nevobo een beroep doet op alle volleyballers om een weloverwogen beslissing te nemen bij slechte weersomstandigheden. Als men besluit niet de weg op te gaan, betekent dit dat de tegenstander en eventueel de scheidsrechter (en regioaanwijzer) moeten worden ingelicht (een mail sturen zonder ontvangstbevestiging is niet voldoende). NB: op de nationale competities zijn de nationale regels en richtlijnen van toepassing.

2. Formulieren

Beoordelingsformulier 1e official:Download

Beoordelingsformulier 2e official:Download

Wedstrijdformulier blanco:Download

Wedstrijdformulier Alternohal:Download

Invulinstructie wedstrijdformulier:Download

Zaalwachtformulier blanco:Download

Zaalwachtformulier Alternohal:Download

3. Wedstrijdwijzigingen

Alle wedstrijdwijzigingen zijn terug te vinden op de Nevobo website. 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 oktober 2021 door Jos Mulder
Share Button