Wedstrijd verslag Beker Heren 1

Zaterdag 29 oktober 2022, een dag om NIET snel te vergeten! 

De nationale beker brengt altijd veel te weeg in de volleybalwereld. Een mooi platform om te kijken waar je staat als team. Ten minste, dat ligt een beetje aan de manier waarop je naar die wedstrijden toe werkt. De vrije weekendjes zijn namelijk schaars en worden ook zeker gekoesterd. Voor de mannen van Dros-Alterno was het een makkelijke keuze. Als je als doelstelling hebt om Europa te halen is de beker wel de kortste weg. Zo werd er ook volmondig ja gezegd op de vraag of we vol voor de winst wilde gaan. En zo geschiede. 

We beginnen bij het begin. Zoals meermalig gebruikt als excuus weet iedereen wel dat Dros-Alterno zich heeft versterkt met een aantal mannen die afgelopen jaar nog op topdivisie niveau speelde. Combineer deze vier gasten met een ervaren rot als Marco van Zuidam en een stel jonge talentvolle honden en je hebt een mooi gebalanceerd team. De staf bestaat uit een nog onervaren maar niet onbekend duo wat de nobele taak heeft gekregen om dit zooitje in het gareel te houden.  

Allemaal veranderingen waar een ieder aan moet wennen maar één ding staat voorop, volleyballen kunnen we wel! Tot deze conclusie kwamen wij ook als team en daar hebben we de doelstelling kampioen worden op geplakt. Al snel merkten we wel dat we als team nog niet op elkaar zijn ingespeeld. De scherpte was niet altijd aanwezig en de afstemming was soms ver te zoeken. Dit resulteerde ook niet in de gewenste seizoenstart waar we al de nodige punten hebben laten liggen. Enfin, dit is allemaal ingecalculeerd. Je moet als nieuw team altijd een periode door waarin je elkaars valkuilen en kwaliteiten leert kennen. En dat laatste hebben we gezien op zaterdag 29 oktober 2022.  

Toen we hoorde dat we tegen twee topdivisieploegen moesten spelen zag je meteen dat de groep er onwijs veel zin in had. Helemaal mooi was het enthousiasme van de jonge jongens die nog nooit tegen dergelijke tegenstanders hebben gespeeld. Het is natuurlijk ook heerlijk om als onder-hond te mogen spelen. Geen druk op je schouders en alle puntjes zijn mooi meegenomen. Met frisse moed gingen we naar Hoogeveen. Voor de heren die afgelopen jaren topdivisie hebben gespeeld is dit altijd een leuk thuiskomen. De benzinepomp naast de McDonalds heeft namelijk de lekkerste broodjes kipshoarma waarvoor we graag een uurtje eerder van huis vertrekken. Broodje in de mik, kopje koffie erbij en we waren er helemaal klaar voor. 

Foto: Andre Weima uit de Hoogeveenschecourant

De eerste wedstrijd begon voortvarend. We startte met Robin op de dia, Wessel en Thijs op de pl, Jochem als setter, Thommie als libero en Marnick en Jesse door het midden. We begonnen superscherp, iedereen was gebrand om volle bak te gaan en te kijken hoe we het zouden doen tegen een topdivisionist. We kwamen er echter al vrij snel achter dat we de betere ploeg waren en dat verschil zat hem vooral in beleving en enthousiasme. Waar wij als idioten elk punt vierde met de hele bank was Olhaco erg slap. Het leek bijna alsof ze er geen zin in hadden. Dit deed ons beseffen dat we hier met niks minder dan winst van het veld wilde stappen. We speelde super degelijk. De pass lag hartstikke goed, we serveerde mooi in de opdracht en Jochem kon zijn aanvallers goed vinden. Die aanvallers wisten die setjes om te zetten in scorende punten. De middens scoorde aan de lopende band wat er voor zorgde dat het blok aan de andere kant helemaal ontregeld was. Hierdoor konden Robin, Wessel en Thijs de ballen in het veld timmeren. Dit niveau hielden we gedurende de gehele wedstrijd vol en zo had Olhaco niks in te brengen.  

Na een korte break stond Prima Donna Kaas op het menu. En de jongens van Dros-Alterno hadden erg honger. We begonnen weer met dezelfde opstelling, alleen speelde Marco voor Thijs. Na een korte break omdat Jochem twee schwalbes maakte door een spekgladde vloer hebben we PDK helemaal opgegeten. We speelde hetzelfde spelletje als in de eerste wedstrijd en PDK had niks in te brengen. We verloren alleen de tweede set, maar dat kwam puur door een stukje vermoeidheid. Het extreme vieren van alle punten zorgt er wel voor dat je net iets meer energie verliest. Gelukkig zorgde de managers Peter & Peter voor de nodige dextro’s, aa’tjes en snickers. Yvar en Rik mochten ook nog hun kunsten vertonen en dat deden ze zeker niet onverdienstelijk!! Na de winst was het tijd voor feest! Complimenten aan Jochem, Thom en Marnick, die twee geweldige wedstrijden hebben gespeeld op een voor hun onbekend niveau! En ook zeker complimenten aan de bank, want er is niks fijners dan samen feesten voor elk punt.  

Als enige overgebleven team in de beker dat niet in de ere- of topdivisie speelt wacht ons een mooie loting. We zijn benieuwd wie we op een barre woensdagavond in de Alternohal mogen ontvangen. Ik zou zeggen, tot dan!! 

Groetjes de boys. 

Lees hieronder de krant recenties.

VOLLEYBALKRANT.NL

Poule D
Tweededivisionist Alterno was de grote verrassing in Hoogeveen. Alterno begon met een knappe 3-0 zege op Olhaco via 26-24, 25-17 en 25-20. Toen Huizen 2 vervolgens met 3-1 werd verslagen, had Alterno zich al geplaatst voor de volgende ronde. De laatste wedstrijd tussen Olhaco en Huizen 2 was een wedstrijd om des keizers baard, die door de thuisclub met 3-1 werd gewonnen via 25-18, 22-25, 25-19 en 25-22. Olhaco-trainer Xander Arling was ziek en werd vervangen door Sander Klok. ,,Serverend kregen we Alterno niet onder druk,” zegt hij. ,,We speelden te wisselvallig en misten op de beslissende momenten net even de scherpte. In de slotfase maakten we kleine individuele fouten en daar maakt een degelijke tegenstander als Alterno gebruik van. We hebben hard gewerkt, maar we kwamen net tekort tegen een betere tegenstander. Een nederlaag is wel teleurstellend, maar ik zie het als een mooi leerproces. Hier moet de ploeg ook aan wennen. Ik moet wel zeggen dat Alterno op het niveau van de Topdivisie speelde.” Huizen-speler Dirk Zegwaard vond Alterno de terechte winnaar in Hoogeveen. ,,Ze hadden aanvalskracht en serveerden degelijk, maar bovenal was hun wilskracht en doorzettingsvermogen met afstand het grootst. Ze hadden de wedstrijd compleet onder controle door uiterst hard te werken en te putten uit een ogenschijnlijk bodemloos vat aan energie. Bij ons schortte het aan koelbloedigheid en het neerzetten van een strijdplan.”

Bron: Volleybalkrant.nl door: Reinier de Boer

HOOGEVEENSECOURANT

Olhaco begon met de wedstrijd tegen outsider Alterno, dat vijfde staat in de 2e divisie B. Dat deze ploeg het niveau van de Topdivisie heeft door de komst van vier spelers van Reflex, bleek wel in het duel. Trainer Xander Arling was afwezig wegens corona, waardoor Sander Klok zijn taak overnam. Het werd een toch ietwat teleurstellende 0-3 nederlaag via 24-26, 17-25 en 20-25. Olhaco miste de geblesseerde Thijs van Noorden en Jorik Knol. In de eerste set was Olhaco dichtbij setwinst, maar toch ging die verloren via 24-26. ,,Serverend kregen we Alterno niet onder druk,” zegt Sander Klok, ,,We speelden te wisselvallig en misten op de beslissende momenten net even de scherpte. In de slotfase maakten we kleine individuele fouten en daar maakt een degelijke tegenstander als Alterno gebruik van. We hebben hard gewerkt, maar we kwamen net tekort tegen een betere tegenstander. Een nederlaag is wel teleurstellend, maar ik zie het als een mooi leerproces. Hier moet de ploeg ook aan wennen. Ik moet wel zeggen dat Alterno op het niveau van de Topdivisie speelde.”

Bron: Hoogeveenschecourant

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 mei 2023 door Peter Bredenoort
Share Button