Wedstrijd met verrassingen

Vandaag was het weer zover. Jongens C3 mocht weer aan de bak, nu ja Jongens…. De 5 overgebleven heren met aanvulling van de Meiden van C5 en C6. Net zoals vorige week beloofde dit ook weer een spannende wedstrijd te worden want de laatste wedstrijden werden steeds nipt met 2-3 verloren en dat met zijn 5-en.  Maar nu tegen Blauw Wit JC1, waar de tellers zich bij ons afvroegen waarom er geen wit in de shirts zaten van dit team. Zelfs de cijfers waren zwart op een donkerblauwe ondergrond (verrassing 1). Daarnaast hadden de jongens zelf in plaats van 1 dame er inmiddels 2 extra bij geregeld. Een verrassing voor de Coach (verrassing 2). Misschien dat Joske (MC4) ook nog zou komen als zij het zou redden om van haar eigen wedstrijd op tijd weer in de Alternohal te zijn (verrassing 3). Straks moeten er nog stoelen bijgeplaatst worden. Wel lekker om eens een keer een “bank” te hebben. Dit zorgde bij de coach wel voor de nodige hoofdpijn. Deze was al weer vergeten wat het was om wissels te hebben. De laatste weken waren er steeds spelers te kort.

Het inslaan begon al goed, we kregen alle ballen om de oren en af en toe konden wij ze ook goed raken. Plan getrokken voor de wedstrijd en beginnen,  maar helaas  liep het niet zoals het moest gaan. Al snel keken we tegen een achterstand aan van 9-2, de 2e helft van de set konden we wel bij blijven, maar het gat niet dichten. We verloren dan ook met 16-25.

Gauw vergeten, en vol goede moed de 2e set in. Mede door de goede opslagen pakte we al snel een voorsprong. Lisette bleek een service kanon te zijn (verrassing 4) en scoorde de nodige punten. Waarna Colin en Bryan dat nog even dunnetjes overdeden. Toch kwam Blauw Wit punt voor punt weer dichterbij. Op 14-14 stonden we weer gelijk en even later kwam de tegenstander zelfs voor. Na een spannend slotstuk mede door de opslagen van Anouk en Lisette werd de set gewonnen met 25-22. Onverwachts, maar zeker verdient. (verassing 5)

Blauw Wit was een beetje van slag. Aan onze kant moest de pass toch echt veel beter, daarnaast meer in 3-en spelen. Deze kwam nu wel aan bij de spelverdeler maar was echt te scherp. Bryan en Anouk hadden er echter een “handje” van om de bal dan maar direct door en naar beneden te tikken. Ook in deze set kwam Blauw Wit weer dichterbij. Mede door wat misverstanden aan onze kant:

–          Bryan begon onverwachts met een Ace binnen de drie meter, helaas was het wel binnen de eigen drie meter;

–           “Ga je nu bij een Ace allemaal naar de grond” of juist niet;

–           “Hoe werkt een High Five ook alweer Anouk en Anne”.

De sfeer zat er weer goed in. Daardoor trokken wij gelukkig weer aan het langste eind. 25-22.

De 4e set dan maar. Joske was inmiddels ook gearriveerd. En heeft ons nog even staan aanmoedigen vanaf de tribune. Want nu moest het gebeuren. Bryan wilde liever 5 sets, “het maximale uit de contributie halen”. Maar de rest wilde het gelijk maar afmaken. Bryan werd dus verwezen naar de bank. Lisette mocht op de plaats van Sven beginnen als opslag kanon, het plan liep alleen niet zoals gepland, al gauw keken we weer tegen een hele grote achterstand aan. Na toch weer een hele mooie comeback na de service van Lisette die weer inviel voor Sven en een Kill-Blok van Floris aansluitend weer een mooie opslag reeks van Colin, Anouk en Lefania werdt het toch weer spannend. Helaas net verloren en weer 22-25. Op naar toch weer (de 3e al achter elkaar) 5e setter.

Iedereen wilde winnen. Lisette, Colin, Anne, Bryan, Anouk en Lefania moesten het gaan doen.  Beide teams stonden weer klaar langs de kant om de strijd weer aan te gaan…….. Maar ja. Er moest weer getosst worden. Alleen de scheidsrechter ging er van uit dat wij wel wilde opslaan en dat de tegenstander wel wilde blijven staan. (verrassing 6)

Oke, dan beginnen wij wel met de opslag, en hoe… De kanonnen werden weer in stelling gebracht. Een paar kleine foutjes daargelaten liep het volgens plan. Op 8-2 moesten we van veld wissellen. En zo gingen we door. Op het einde werd floris nog even ingezet met zijn lengte als blok wat ons gelijk een matchpoint bezorgde. Deze werd weer vakkundig afgemaakt. 15-4 De eerste winst van het hele seizoen is een feit. Ook dit was wat onverwachts (verrassing 7), maar zeker verdient.

Dus speciaal voor de toppers van JC3 (MC4/MC5 en MC6)

Anne,Anouk, Bryan, Colin, Floris,Lefania, Lisette en Sven van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning. (voor Anouk en Lefania al de 2e van vandaag.)

En zeker alle Dames bedankt voor jullie inzet en plezier.

De Coach.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *