Wat was het weer gezellig

Alterno WENZ Midwinter Recreanten Toernooi: wat was het gezellig!!!!! Maar liefst 12 teams hebben zich ingeschreven. Een mooi aantal om een prachtig toernooi te spelen. En weer meer dan voorgaande jaren.
We starten om 10.00 uur, het is immers zondag. Niet al te vroeg ballen, maar wel velden opbouwen, muziek installeren, koffie zetten, programma ophangen etc. De eerste spelers komen binnen en wensen iedereen een goede start en een gezond 2018. Dat is toch echt het enige dat telt!
Vooraf is er al dolle pret bij menig team. Er wordt gesproken over de oliebollen, over het zwaar tafelen met kerst en dat het tijd wordt om weer aan de slag te gaan. Ze hebben er zin in. Met 1 teamnaam heb ik wat moeite: Novokuybyishevsk. Deze naam verdient toelichting: ik heb me laten vertellen dat dit een Russische stad is met een volleybalvereniging waarvan het 1e team nu 4e staat in de nationale competitie. Ik heb het vaak maar uitgesproken als Novo….
Na een welkomstpraatje van Onno (WENZ) en de overheerlijke taarten die klaar staan, gaan we starten. Zonder scheidsrechters en dat verloopt zeer goed. We missen de beste vrouw of man niet. Er is geen enkele discussie. Prachtig hoe we ons zo redden.
De bar wordt bezet door Willemien, die iedereen keurig voorziet van koffie/thee of iets anders. Het loopt allemaal gesmeerd. Willemien, dankjewel. Menigeen wordt een illusie armer in het veld. Het hoofd wil nog wel, maar het lijf werkt niet mee. Allerlei excuses komen naar voren: jij zou toch…?, het veld is te groot, of te klein, de bal te zacht of te hard, het net te hoog, het plafond te laag, …..
En dan gaat het erom. De finaleronde. Wat er nog aan energie is, wordt gebruikt. Moe maar voldaan gaan we douchen en ons opmaken voor de prijsuitreiking. Vera stelt namens WENZ de teamschotels beschikbaar.
Het was weer een bijzonder gezellige, sfeervolle, sportieve dag. Complimenten aan een ieder.
De eindstand:
1. Margriet & Co
2. Alterno Blues
3. Spiker
4. Jaaps Hoogvliegers
5. WENZ
6. De Goeiste
7. Zwembad de Schaeck
8. Prima voor elkaar
9. De Tuinman
10. Dio Donderdag
11. Toppers
12. Novokuybyisevsk

En voor volgend jaar zijn de plannen er al weer. WENZ heeft toegezegd weer als sponsor te willen optreden. Dus dat betekent weer heerlijke taart. Zoals het er nu naar uitziet is de datum: zondag 6 januari 2019. Dank alvast, Onno en Vera.
Monique

Voor de foto’s klikt u HIER.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *