Warm begin Week van Alterno

De ‘Boer en Bont’ Week van Alterno kent een warm begin. Op 1e Pinksterdag was de organisatie druk bezig met de tape te schilderen voor het BlackLightToernooi. En wat was het warm. In en buiten de hal. Het zweet drupte gestaag op de grond. Maar goed, aan het eind van de middag, toen de door Esther geregelde Blacklights aangingen, was daar het prachtige resultaat. Mooie afgetekende lijnen lichten op en ook het net en de palen waren goed zichtbaar gemaakt.
Eind van de dag, 2e Pinksterdag. Met een deel van de organisatie waren we klaar om de mini’s te ontvangen. Helaas geen uitbundig aantal, maar wat hadden de kinderen het leuk. En ook het uur daarna, met de jeugd, was er buitengewoon veel plezier. Zelfs even pauze nemen voor een drankje zat er niet in. Oke, daar doen we het voor. De vrolijke gezichten, het plezier dat er vanaf spat.

Dinsdag staat de uitdaging standaard op de kalender. Al 20 jaar lang is dat zo, dus ook dit keer weer de nodige teams die zich de laatste jaren ook als vast onderdeel van het programma mogen noemen. MC1 tegen de ouders (en wat hadden de ouders het moeilijk, maar wat hebben ze hard gevochten voor iedere bal); Dames 10 tegen Heren 8 (eindelijk winst van de Heren, hoorde ik 1 van hen zeggen, maar ze kregen het zeker niet cadeau); Heren 7 tegen Dames 9 was zeker een gezellige pot met veel pret en tenslotte Dames Top tegen Dames Top in de Dop (met veel gewicht in de schaal en een teller met extreem veel medelijden, is het alsnog niet gelukt om Dames Top aan winst te helpen, ook al stonden ze soms met 8 personen in het veld). Veel plezier was er op het veld, maar zeker ook nog daarna in de kantine.

En dan woensdag de Clinic. Dames 1 en Heren 1 spelers die onze mini’s en jongste jeugd voorbereiden op het echte werk. En wat deden ze het leuk en wat vonden de kinderen het fantastisch. Wederom was het erg warm in de hal en de inspanning die geleverd moest worden, zorgde voor nog rodere hoofden. En complimenten over en weer: verbazingwekkend wat sommige mini’s uit de H, G of F al kunnen en zeker ook uit de D en E. Onze lange mannen en vrouwen waren diep onder de indruk. Maar ook andersom. De mini’s keken hun ogen uit naar het gemak waarmee gespeeld werd door onze routiniers.
Heren van 1 en Dames van 1: heel veel dank weer voor de organisatie van de clinic.

Donderdag is er nog het Tonnie Nijhof Mix-Mix-Mix toernooi. Altijd gezellig en goed voor hilarische momenten. Vrijdag gaan we de zaal opbouwen voor het slotfeest van zaterdag, waarbij we een extra podium zullen maken voor de live band Thats It.

Monique

Foto’s Blacklightvolley: klik hier
Foto’s de Uitdaging: klik hier
Foto’s De Clinics: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *