Vrijwilligersbokaal voor Margriet en Henriette

Een van de inmiddels vele tradities bij Alterno is dat tijdens de jaarlijkse vrijwilligers barbecue ook de vrijwilligersbokaal wordt uitgereikt. Deze wisselbeker wordt gegeven aan leden die zich het afgelopen seizoen verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging en staat eigenlijk symbool voor iedereen die zich belangeloos voor Dros-Alterno inzet of heeft ingezet. Wegens omstandigheden vond de barbecue deze keer niet aan het einde van het oude maar aan het begin van het nieuwe seizoen plaats. Terwijl de dames seniorenteams in de hal een driekampje afwerkten, prikten de kaderleden op hetzelfde moment in het clubhuis een vorkje. Alvorens zich te kunnen storten op de edele kunst van het vleesroosteren, richtte voorzitter Henk Wijnsma zich eerst tot alle aanwezigen met een dankwoord, waarna hij overging tot het beschrijven van de, voor deze keer, twee leden die het volgens het bestuur hadden verdiend om eens extra in het zonnetje te worden gezet. Met een bloemetje en een bonnetje werd het dankjewel vervolgens nog eens extra benadrukt.

De eer van Vrijwilliger van het jaar viel deze keer te beurt aan Henriette Kunst en Margriet uit den Bogaard. De eerste vanwege haar inzet als secretaris van de jeugdcommissie.”Als stille kracht zorgde Henriette dat of het nu om de contacten met de Nevobo, de teamindelingen of de Open Club zaken ging, alles altijd op en top was geregeld”, aldus de voorzitter.

Ook voor Margriet waren er lovende woorden. “Nog altijd actief bij de recreanten op de dinsdagavond, kon er altijd een beroep op Margriet worden gedaan. Niet alleen als het ging om bardienst, maar ook om het schoonmaken van de keuken, het wassen van theedoeken….Margriet deed het allemaal”, Nadat ook zij de bloemen en felicitaties van secretaris Marga Tijssen in ontvangst had genomen, overhandigde  Henk Wijnsma de wisselbeker, die beide dames komend jaar overigens wel moeten delen, alvorens de barbecue definitief voor geopend te verklaren.

JM

Meer foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *