(Volleybal)speeltuin

Een speeltuin ter voorbereiding op het volleybal.

De (volleybal)speeltuin is voor alle kinderen van 4 tot 6 jaar, de ideale leeftijd om kinderen kennis te laten maken met veel verschillende beweegvormen en het is tevens een mooie voorbereiding op het cmv-volleybal. Bij de (volleybal)speeltuin gaat het vooral om het spelend leren bewegen, met en zonder bal. Zo worden de bewegingsvaardigheden optimaal ontwikkeld en het plezier in bewegen gestimuleerd.

Beweegvormen als rennen, klimmen, klauteren, balanceren, glijden en springen staan centraal, maar ook het mikken, gooien en vangen komt natuurlijk aan bod. Dat doen we met pittenzakjes, maar uiteraard ook met ballen in allerlei soorten en maten, denk hierbij ook aan ballonnen en strandballen. Het gaat in eerste instantie nog niet om volleybal, maar vooral om de breed motorische vaardigheden van het kind.

Daarnaast is er nog het sociale aspect: kinderen gaan individueel, maar ook met tweetallen en in groepjes werken. Zo leren kinderen om samen te spelen, want volleybal is tenslotte een teamsport.

De (volleybal)speeltuin vindt plaats iedere woensdag van 15.30-16.30 uur vanaf 27 mei in de Alternohal en wordt gegeven door Hilda Knaapen. Heb je interesse, stuur dan een mail naar minicie@alterno-apeldoorn.nl.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 26 mei 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *