Volle punten na lange tocht richting het noorden

Na het verlies van vorige week tegen Sudosa en wij de koppositie verloren hadden vertrokken wij deze week zonder druk richting Groningen voor een wedstrijd tegen Veracles. Om tien over vier verzamelde wij bij de hal voor de barre lange tocht naar het noorden. Onderweg werd nog een speelster opgepikt en vanuit Nijmegen sloten drie speelsters uit Dames 2 bij ons aan. Een bijzondere voorbereidingsweek is tegenwoordig normaal bij ons geworden waardoor wij erg blij waren met de versterking vanuit het zuiden. Bedankt meiden!

Van tevoren was bekend dat Veracles een vergelijkbaar fysiek team als Sudosa was en dit dus weer een spannende pot kon gaan betekenen. Normaal gesproken zit de tribune altijd vol met aanmoedigende studenten wat in het voor- of nadeel kan werken. Persoonlijk kan ik er wel van genieten, maar helaas, dit keer een wedstrijd zonder publiek (wel weer fijn voor Wouter onze scout die nu rustig de statistieken bij kon houden zonder alle hectiek).

Zoals verwacht waren wij in set één aan elkaar gewaagd en liep het gelijk op waarbij de voorsprong om en om afwisselde. Boven de 20 trok Veracles aan het langste uit en wisten zij de voorsprong door te pakken naar de 25. Geen paniek, en op naar set twee. Met een kleine achterstand maar een stevige service serie van Gina en blokjes aan het net van onder andere Imre wisten wij weer een voorsprongetje te pakken en de set met 25-21 binnen te slepen. In de derde set nog even frisse adem in het veld met een wissel waarna ook in de derde en vierde set aan beide kanten hard gevochten werd met lange rally’s. Maarrrrrr….   dankzij onze stabiele pass onder leiding van libero Sophie, en de setjes van Britt wisten onze aanvallers de kansen te benutten voor een 3-1 overwinning.

Al met al was het een leuke wedstrijd om te spelen. Ook is het heerlijke dat zon lange tocht met files onderweg bekroond werd met de volle 3 punten van de toenmalige nummer 3 uit de competitie en wij nu zelf de 3e plek hebben ingenomen. Het drankje achteraf houden wij nog te goed aangezien de kantines nu helaas om 20.00 dicht moeten. Laten we het dan maar positief benaderen dan er nu meer geld in de pot blijft dat zodra wij wel weer de kantine in mogen na een thuiswedstrijd er genoeg drankjes en teamschotels besteld kunnen worden, en wij tot die tijd over gaan op sparen. Wij hadden jullie graag willen uitnodigen voor onze volgende thuiswedstrijd aanstaande zaterdag 20 november tegen Rivo Rijssen die wij tevens ook in de volgende ronde van de beker treffen op 4 december, maar helaas is fysieke aanmoediging nog even niet mogelijk en daarom proberen wij livestreams te regelen waar dit mogelijk kan. Houd daarvoor de facebook pagina van Alterno dames 1 dus goed in de gaten en hopelijk tot snel!