Volle buit voor gretig DS 2

Zaterdag 9 februari stond onze thuiswedstrijd tegen IMS Voltena op het programma. Ook tegen deze ploeg hadden we het een en ander goed te maken, want laten we zeggen dat we onze eerste ontmoeting het allerliefste heel erg ver weg willen stoppen in de zogeheten doofpot… 
De meiden bij Voltena zijn allemaal heel erg handig met een volleybal, mede dankzij de vele uren die deze ploeg maakt in zowel de zaal als ook op het strand. Niet voor niets staan zij momenteel als nieuwkomer in de topdivisie gewoon op een hele keurige 6e plek.

We konden dus goede zaken doen bij winst. Ons strijdplan: heel veel energie erin, volle bak serveren en Voltena direct onder druk zetten, want alleen dan konden we ervoor zorgen dat deze dames geen kans zouden ruiken om punten mee te nemen uit Apeldoorn. Aanvallend vol erin en weten dat je minimaal 3x moet aanvallen om 1x te scoren.

De 1ste set kwamen we direct goed uit de startblokken. Met druk serveren kwam in deze eerste set eigenlijk direct al goed uit de verf. Met name Marloes, Silke en Judith konden serveerden goed. Het lukte ons om Voltena vanaf moment één goed onder druk te zetten waardoor zij moeite hadden om tot score te komen. Ook stond de passlijn op een enkele misser na aan onze kant heel stabiel met Silke, Ruth, Anne Britt en Ellen en kon Judith hierdoor het spel in deze eerste set mooi verdelen. Kimberly pakte aanvallend op het midden de ballen heerlijk op hoogte en zorgde voor mooie punten aan onze zijde. En eigenlijk binnen no time stond de teller op 25-16. Vol vertrouwen op naar set 2.

In deze 2e set kon Voltena wat langer dichtbij blijven. Maar ons vertrouwen dat wij deze avond de betere ploeg waren en onze wil om te winnen zorgden voor een bepaalde rust in het veld, waardoor we weer net een beetje extra gas konden geven op het moment dat de meiden van Voltena weer dichtbij kwamen. Ook blokkerend en verdedigend was het aan onze kant goed georganiseerd. Dit kwam voor jullie als supporters het wedstrijdbeeld ook zeker ten goede, want zo ontstonden er regelmatig erg leuke rally’s. Het goede nieuws is dat deze rally’s voor 80% in ons voordeel eindigden. Dit zag je dan ook terug in het veld. De 2e set ging ook met 25-19 naar ons. Op naar de 3e!

En bij een 2-0 voorsprong, is de 3e set altijd een verdomd lastige set. Wij kregen het niet helemaal voor elkaar om dezelfde energie te leveren als in de eerste twee sets en we hadden dus een stapje extra nodig. Een aanvallend (en passend) sterk spelende Silke zorgde onder andere voor een kleine voorsprong in deze set. Deze konden we jammer genoeg niet vasthouden en Voltena kwam zelfs op een kleine voorsprong aan het einde van deze set. Met een heel gedurfde maar geweldige 2e bal van Barbara, die niemand bij Voltena had verwacht, een heel slim en handig balletje van Anne-Britt en twee mooie harde services van Sanne Konijnenberg, konden we weer langszij komen en kwamen we met een 25-24 voorsprong op matchpoint. En laat nu net op dit moment de 1ste scheidsrechter voor de eerste keer in deze hele wedstrijd een bal aan de kant van Voltena technisch af fluiten. 26-24 voor ons!

Weer 3 punten erbij! Bam! Met deze overwinning staan we nu op een 7e plek en is het verschil met de nummer 4 welgeteld 3 punten..! En laat nu toevallig de nummer 4 van de ranglijst Laudame Financials VCN zijn. Onze tegenstander van aanstaande zaterdag 16 februari!

We gaan er natuurlijk alles aan doen om aanstaande zaterdag de punten mee naar Apeldoorn te nemen.

Groeten, Ellen Luttikhuis
Dames 2 Dros-Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 februari 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *