Vocasa slimmer dan DS2

Zoals jullie allemaal weten, waren wij, Dros-Alterno dames 2, de afgelopen periode goed bezig om stiekem wat meer omhoog te kijken op de ranglijst van onze Topdivisie competitie. Na een reeks van 5 overwinning was het twee weken geleden Peelpush en afgelopen zaterdag Vocasa die tegenover ons stonden. En welteverstaan: de nummers 2 en 3 van deze competitie.
Een ding was duidelijk: we hoefden helemaal niets. We konden eigenlijk alleen maar winnen. En mogelijke kampioenskandidaten punten afsnoepen. Altijd leuk!

Tegen Peelpush in Meijel hebben we tot een 15-10 voorsprong in de eerste set echt goed gespeeld.
Op deze stand wist Peelpush een mooie serviceserie neer te zetten en op alle fronten een tandje erbij te gooien. Zij namen de lead en wij konden deze niet meer overnemen. Eindstand in Meijel dan ook een verdiende 3-0 voor Peelpush.

Arno Lippman
Arno Lippmann geeft aanwijzingen

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen Vocasa uit Nijmegen. Een ploeg die dit seizoen is gepromoveerd naar de topdivisie maar die gewoon een heel goede ploeg in huis hebben. Ervaring en talent en deze combinatie brengt hen op een huidige 3e plek op de ranglijst. We wisten dat we er dus vol lef en energie in moesten gaan tegen deze ploeg. Doel was om ervoor te zorgen dat Vocasa in ieder geval niet ‘zomaar’ met de punten terug naar Nijmegen zou gaan.

In de eerste set konden we jammer genoeg nog niet spelen zoals we kunnen spelen. Hier maakte Vocasa dankbaar gebruik van door direct scherp van start te gaan. Met weinig fouten aan de kant van Vocasa en juist onrust aan onze kant, ging de eerste set dan ook met vrij duidelijke cijfers naar Vocasa: 17-25

Hier waren we niet heel blij mee. En dit konden we beter. Meer energie, meer rust en meer eigen taken uitvoeren. Dat was het plan in set 2. Gelukkig konden we dit plan in deze set, in tegenstelling tot de 1ste set, wel waarmaken. Met meer servicedruk, goede verdediging en een heel stabiele pass kon Barbara het spel goed verdelen en wist ze de scorende aanvalsters te goed te vinden.
En waar de eerste set met duidelijke cijfers naar Vocasa ging, was de tweede set overduidelijk voor ons: 25-16

Dit smaakte naar meer! Dit wilden we natuurlijk in de derde set heel graag doorzetten. Energie vasthouden, servicedruk vasthouden en het initiatief aan onze zijde houden. Helaas wist Vocasa er in deze derde set niet 1, maar misschien wel 2 stapjes bij te doen, waardoor zij jammer genoeg het initiatief in de wedstrijd weer over konden nemen. En ondanks dat ons spel niet echt heel veel minder was dan in de tweede set, de pass goed overeind bleef en vooral aan de buitenkant de ballen goed gescoord werden, was Vocasa gewoon de betere ploeg. De derde en ook de vierde set eindigde in het voordeel van Vocasa met respectievelijk 18-25 en 22-25.

Natuurlijk jammer, zeker omdat we het gevoel hadden dat er toch misschien net ietsje meer ingezeten had. We hebben zeker niet slecht gespeeld en gezien het eerste onderlinge resultaat in Nijmegen tegen Vocasa kunnen we zeker zeggen dat we als team positieve stappen vooruit gemaakt hebben. En met dit vertrouwen gaan we dan ook aanstaande zaterdag ons gewaardeerde stadsgenoot SV Dynamo te lijf. De punten blijven deze keer in ieder geval weer sowieso in Apeldoorn.
Maar gaan ze naar geel…..of naar GROEN?!?! J

Zien we jullie allemaal in het Omnisport aanstaande zaterdag 2 februari om 16.30 uur?
Ellen Luttikhuis, Dros-Alterno dames 2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 januari 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *