De vloek van Dames 2

Dames 2 en de vloek van het spelen tegen de onderste, door Emma Visser.
De vakantie is weer voorbij en dat betekent het begin van de tweede seizoenshelft. De eerste seizoenshelft zijn we goed doorgekomen. We doen als nette middenmoter mee in de topdivisie en winnen van tegenstanders die mee willen doen om het kampioenschap.

Waar we minder goed in zijn is winnen van tegenstanders die vechten tegen degradatie. Dit is al enkele jaren zo en het voelt zo langzamerhand als een vloek. Vorig seizoen dachten we ons dieptepunt bereikt te hebben met de twee dikke verliespartijen tegen Krekkers (hun punten werden meer dan verdubbeld door tegen ons te spelen), en we hoopten dat we dit seizoen van de vloek af zouden zijn.

De wedstrijd van dit weekend tegen Devoko zou uitsluitsel kunnen geven. Kan Dames 2 winnen van degradatiekandidaten? Devoko staat laatste in onze competitie en heeft in de eerste seizoenshelft geen enkel punt binnen weten te halen. Een tegenstander die wij aan zouden moeten kunnen. Maar ja, die vloek, die zou het wel eens kunnen gaan verpesten.

In de weken voor deze belangrijke wedstrijd kregen we goed en slecht nieuws. Het goede nieuws: Kathy is terug van haar “wereldreis” en zal de rest van het seizoen weer meespelen. Het slechte nieuws: Moniek moest geopereerd worden aan haar schouder en zal zo lang moeten revalideren dat ze dit seizoen waarschijnlijk niet meer speelt… Zo begonnen we de wedstrijd met 11 speelsters.

Al in set 1 werd duidelijk dat dit geen snelle 3-0 voor ons zou worden. We speelden met weinig gretigheid en konden de punten niet maken. Devoko daarentegen had als voornemen meer punten te pakken in de tweede helft dan ze in de eerste hadden gehaald, en speelden met lef. Zij pakten dan ook de eerste set.

Dat was het begin van een wedstrijd die we maar zo snel mogelijk willen vergeten. De tweede en derde set waren qua spel misschien beter, maar uiteindelijk wisten we beiden sets niet te winnen. 3-0 verlies… Van de vloek zijn we dus ook dit seizoen nog niet af.

Volgende week beter dan maar. We spelen dan in onze eigen hal om half 6 tegen de koploper Weert. Daar zullen we weer laten zien hoe goed we kunnen volleyballen!

Groetjes Emma

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 juni 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *