Verslag 7e Jeugdkamp 2016

Nieuwe lichting bij de zevende editie van het jeugdkamp

Afgelopen vrijdag was de begeleiding al om 15.00 uur in Heino om alles op te bouwen en klaar te zetten. Alles ging van z’n leien dakje, totdat de lijnen getrokken werden. Jesse, Jordy en Rick waren druk in de weer met de witte spuitbussen. Toen Jesse dacht dat die klaar was deed hij een gooi naar Jordy. In recordtijd hebben we een gewonde. Een paar uur later kwam iedereen fit en fanatiek. Na het aanmelden ging iedereen een kamer opzoeken om te slapen of beter gezegd om de spullen op te bergen. We hadden zoals altijd twee huisjes. In het linker huisje mocht je slapen, in het rechter huisje moest je slapen. We waren dus van mening dat iedereen in het linker huisje zou gaan. Niets was minder waar, want in het rechter huisje waren twee kamers vrij en in het linker huisje één kamer. Gelijk verdeeld dus.

Nu iedereen genesteld is, werden de regels en afspraken verteld door Lysanne en werden de teams gemaakt. De volgende groepen ontstonden: hashtag, hartjes, smiley, relieken van de dood, fietsmeneer, sv schaap en ankers. Het werd het tijd voor de eerste activiteit. Het traditionele mix-mix-mixtoernooi! Door wat laatkomers waren de velden niet helemaal eerlijk verdeeld tijdens de eerste ronde. Op het ene veld waren er 10, op een ander veld waren er ongeveer 25. Na elke ronde kwam iedereen de uitslag doorgeven met over het algemeen als resultaat: 50 gewonnen, 13 verloren, 2 gelijk. Wordt er nu al gemold? Toen alle uitslagen binnen waren moesten de punten verwerkt worden in aantallen stembriefjes. Door een onlogische berekening van Rick kreeg uiteindelijk iedereen voor een verloren wedstrijd één stembriefje.

In de nacht werd het nachtspel gehouden. In principe niet zo moeilijk: er hangen gekleurde ringen in een soort bos en als groep moet je die ophalen en naar het begin brengen. Als je wordt beschenen, dan moet je alles inleveren wat je bij je draagt. Sommigen hadden daar niet zoveel zin in, dus verstopten ze het op plekken waar de begeleiding ze niet kan zien. Hidde, wat ben je toch goor haha. De laatste groep die het kleine bos in moest was gelijk de jongste met meiden uit de C4. Het was pikke donker, waardoor het voor een paar te eng werd en maar veilig bij een begeleider achter bleef. Op het moment dat ze het toch weer wilden proberen, zorgden Jesse en Jordy er weer voor dat ze toch maar weer teruggingen. Emmy dacht een ring te kunnen pakken, helaas schrok ze zo erg van het hoofd van Jordy dat een klap tegen de boom niet vermeden kon worden (gelukkig kon ze gewoon door).

Toen we klaar waren was het al 00.00 uur, oftewel tijd om in de huisjes te blijven. Het was zo stil dat wij als begeleiding zich afvroegen of iedereen al sliepen. Dat is namelijk niet de bedoeling. De jonkies (behalve Jesse) gingen daarom maar beneden kaartspellen spelen met Sanne, Romee en Leonie. We konden echter zo slecht tegen ons dat het rechterhuisje ons konden horen. Op het moment dat er sensatie te beleven was door Jesse en Hidde was het beneden ook helemaal vol. Missie geslaagd.

De volgende dag werd er voor het eerst gestemd. Na het bekendmaken wat die mysterieuze uitslag nou betekende was iedereen verbaasd over de hoeveelheid stemmen die zij hadden. Doordat twee groepen alle stemmen op een groepsgenoot gaven waren Connor en Hidde de twee hoofdverdachten.

Na de stemronde gingen we weer volleyballen. Opnieuw mix-mix-mixtoernooi, maar dan op vreemde velden. Met roze werden nieuwe lijnen getrokken. Naast witte nagels hadden Jesse en Jordy nu ook witte nagels. Het leverde wel velden in de vorm van een T en ronde velden op. Helaas werden de wedstrijden telkens onderbroken door wat regenbuien.

Na de lunch gingen we naar het meer. Tot die tijd zat het weer nog niet echt mee. Naast de regen was het, met name in de nachten, fris. Toen we bij het meer aankwamen scheen de zon en was er een strakblauwe lucht. Voor de zekerheid toch nog even buienalarm bekijken: twee uur lang geen regen! Precies op het goede moment krijgen we goed weer dachten we. Iedereen ging ook lekker in de zon liggen. Toch stonden er activiteiten op het programma bij het meer. Iedereen moest aan de bak, want na de activiteiten krijgt iedereen de tijd om lekker in de zon te liggen en te zwemmen in het meer. We waren ongeveer 20 minuten bezig en Lysanne riep iedereen bij elkaar: Het gaat straks te keer, dus we moeten schuilen. Iedereen ging naar een huis om te schuilen, behalve Jesse en Jordy. Die konden de verleiding om in het meer te zwemmen niet weerstaan. Op het moment dat ze ongeveer 5 minuten in het meer zaten kwam er opeens een klap. Onweer en Jesse en Jordy zitten nog in het meer. Snel eruit en schuilen. Gelukkig bleek die klap de enige klap te zijn geweest en is iedereen met de schrik vrijgekomen.

Toen het droog was had niemand meer echt zin om de activiteiten te doen. Degene die nog wilden zwemmen kon het meer nog in, de rest ging in groepjes bij elkaar zitten. Alles werd opgeruimd en we gingen door naar de volgende activiteit: eierengooien. In eerste instantie was het de bedoeling om de eieren zo ver mogelijk te gooien en het tweetal die de eieren over de grootste afstand kan vangen heeft gevangen. Echter werden de eieren al vanaf het begin niet meer gevangen en brak er een eierengevecht uit. In mum van tijd waren de 90 eieren kapot en zat iedereen onder het ei. Op naar de huisjes om het eruit te wassen. Even het ei nog achter de oren weghalen en iedereen was klaar voor de BBQ. Voor Jordy werd het allemaal te intensief, waardoor die nog even een schoonheidsslaapje deed. Jesse en Sanne namen dit iets te letterlijk en beschilderden zijn gezicht. Jaap en Harold maakten voor iedereen de hamburgers en worsten klaar en waren zo lekker dat sommigen voor een derde of vierde ronde langskwamen.

Na de BBQ ging de begeleiding een heerlijke taart eten die Jaap mee heeft genomen. Daarna werd de wedstrijd Duitsland-Italië gespeeld. Sowieso een mooie wedstrijd, maar als er Duitse groepen op het terrein zijn maakt dat het extra leuk. De bioscoop was erg druk, waardoor het heel warm was. Maak het ook nog donker en het is de perfecte plek om even in te dutten. Na de wedstrijd werd er spontaan in grote groepen 30 seconds gespeeld (een spel waarbij er woorden uitgelegd en geraden moeten worden). Daarna werden er weer kaartspellen gespeeld of zocht iedereen hun slaapplek op. Het is toch een kamp? Wordt er dan geslapen? Pfoe, gelukkig waren er IJslandse Will Grigg fans die de boel wel wakker hielden. Dat krijg je als je de wekker zet om 2.00 uur, top jongens! Midden in de nacht nog wat educatieve gesprekken voeren en dan is het om 4.00 uur dan de bedden op te maken en voor het eerst te gaan slapen.

Rond 8.00 uur kwamen de eersten met gespleten ogen naar buiten. Wat is dat licht toch fel. Harold maakte nog even de laatste begeleider wakker. Er werd langzaam aan ontbeten, daarna de kamers schoonmaken. Er werd heel rustig aan gedaan. Weer wat kaartspellen spelen, nog een (heel klein) beetje volleyballen, zwemmen in het zwembad, Jordy en Harold muzieknummers aan het raden. De laatste stemronde werd nog gehouden. Wie zou nu de mol zijn? Hidde kreeg uiteindelijk de meeste stemmen, maar was niet de mol. Connor ook niet. Vervolgens moest iedereen bekennen waar stemmen op zijn gegeven. Nog steeds was niemand de mol. Voordat het bekend werd wie de mol was, had iemand het geraden. Het is logischerwijs iemand die havo doet, want ze is niet dom. Carlijn had het goed dat de begeleiding deze editie de mollen waren.

Volgens programma zouden de ouders rond 16.00 uur komen om de kinderen op te halen. Ouders zijn ook niet dom, dus kwamen ze een kwartier eerder. Om 16.00 uur kwam namelijk weer een bui. Iedereen was weg en wij konden de boel afsluiten. Jordy nog even een rondleiding geven aan iemand van het kamp en we konden via de Mcdonalds naar de Alternohal om alles uit te laden.

Het was weer een leuk en intensief kamp. Wat opvallend was, was dat er veel mooie citaten zijn om op terug te kijken. Hier is een mooi rijtje van de vrijdagnacht:

Leonie Duin: “Ik mocht vorig jaar pas voor het eerst naar de winkel.”

Carlijn Krullaars: “Ik ben slim, want ik doe havo.”

De volgende citaten zijn komen voort uit het spel 30 second:

Rick van Andel “Als je dik bent heb je …”, iedereen: OBESITAS!,

Rick van Andel: oooh dan heb ik de verkeerde.”

Uitlegger: “Het is een automerk.”, Romée Kraai: “Welke kleur?”

Wij hopen tot volgend jaar! Hardwerkende Harold, kampoudste Jaap, lollige Jesse, poserende jordy, wakkerblijver Lysanne en Doornrickje

Foto’s 7e Jeugdkamp: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 6 juli 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *