Vertrouwenspersoon

Wij zijn momenteel aan het zoeken naar iemand die deze rol bij Alterno wil vervullen.

Ongewenste omgangsvormen, zoals (seksuele) intimidatie, agressie, discriminatie en geweld kunnen, behalve dat ze ongewenst zijn, ook ingrijpende gevolgen hebben.

Het bestuur van volleybalvereniging Alterno vindt dat ongewenste omgangsvormen onaanvaardbaar zijn. Het volleyballen moet plaatsvinden in een voor iedereen veilige omgeving. Wanneer men te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen is dat een teken dat de omgeving niet meer veilig is. Dit kan veel emoties en vragen oproepen, ook als men zelf niet het slachtoffer is maar het ziet gebeuren.

Het bestuur heeft afspraken gemaakt over maatregelen waarmee we binnen de volleybalvereniging ongewenste omgangsvormen kunnen voorkomen en zo nodig ook aanpakken. De vereniging heeft gekozen voor het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon: Jaap Lambooij.

Indien er sprake is van ongewenst gedrag kan dat bij de vertrouwenspersoon worden gemeld. Door hier te klikken kan contact worden opgenomen.

Protocol vertrouwenspersoon

Meer informatie over de rol van de vertrouwenspersoon binnen volleybalvereniging Alterno staat beschreven in het protocol vertrouwenscontactpersoon.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 21 september 2022 door Jos Mulder
Share Button