Nijntje Beweegdiploma

“Bewegen is plezierig én van essentieel belang”

Kinderen bewegen dolgraag. Dat doen zij binnen hun eigen mogelijkheden en met hun eigen voorkeuren. Spelenderwijs bewegen is belangrijk voor de totale ontwikkeling van (jonge) kinderen. Het kind ontwikkelt zijn motorische, sociaal-emotionele en cognitieve vaardigheden. Actief zijn zorgt voor een goede gezondheid, een geluksgevoel en het draagt bij aan een gezond gewicht.

NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA BIJ ALTERNO

Het nijntje Beweegdiploma bestaat uit actieve lessen waarin spelenderwijs veilig en verantwoord de basisvaardigheden van het kind worden geoefend. De lessen worden bij Alterno het gehele volleybalseizoen aangeboden. De trainers zijn pedagogisch opgeleid en hebben ruime ervaring in het werken met peuters en kleuters.

Aan het einde van het volleybalseizoen wordt een spetterend nijntje beweegfeest georganiseerd. Tijdens dit feest kunnen de kinderen aan hun papa’s en mama’s, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s hun vaardigheden laten zien. Vol trots en met veel enthousiasme gaan de kinderen te werk. Dit is bovendien het moment om de kinderen in het zonnetje te zetten. Zij krijgen dan hun welverdiende nijntje Beweegdiploma uitgereikt!      

WAAR

Kinderen hebben ruimte nodig om vrijuit te kunnen bewegen. Bewegen in een gymzaal is hier een uitermate geschikte omgeving voor. De nijntje beweeglessen worden gegeven in de sporthal van Alterno en in de naastgelegen gymzalen. Deze gymzalen zijn te bereiken via de Alternohal.

WIE EN WANNEER

Er worden verschillende soorten nijntje beweeglessen op de woensdagmiddag aangeboden.

Soort lesLeeftijdTijdstipNijntje trainer
Nijntje ouder & kindKinderen van 2 en 3 jaar mét ouder/verzorger15:30 – 16:30Hilda
SportspeeltuinKinderen van 4 en 5 jaar15:30 – 16:30Hilda

CONTRIBUTIE

De kosten van de nijntje beweeglessen zijn € 32,38 per kwartaal.

Er mogen 2 proeflessen gevolgd worden. Mocht uw kind enthousiast zijn, dan kan het lid van de vereniging worden.

INHOUD LES

De lessen van het nijntje Beweegdiploma zijn volgens bepaalde richtlijnen opgebouwd, zodat de verschillende elementen van de basisvaardigheden aan bod komen.

De peuters en kleuters kunnen met veel plezier:

 • rennen
 • springen
 • rollen
 • kruipen
 • huppelen
 • hinkelen
 • glijden
 • dansen
 • balanceren
 • schommelen
 • balcontact hebben
 • klimmen en klauteren  

Met uitdagende oefeningen, (fantasie)spelletjes en het gebruiken van de gymtoestellen worden de kinderen spelenderwijs gestimuleerd om zichzelf en hun mogelijkheden te ontdekken. De essentiële onderdelen van het bewegen worden in het nijntje Beweegdiploma programma aangeleerd. Zo kunnen kinderen op latere leeftijd zich specialiseren in een vervolgsport.     

KLEDING

Om prettig te kunnen bewegen hebben kinderen makkelijk zittende kleding nodig. Een sportbroek met een T-shirt is voor sportende kinderen ideaal. Zij mogen op blote voeten of met zaalschoenen aan de les deelnemen.   

INTERESSE?

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende beweegactiviteit voor jouw kind? Meld je dan aan voor een proefles! Stuur een mail naar nijntje@alterno-apeldoorn.nl voor meer informatie.

Lidmaatschapsformulier Nijntje Beweegdiploma: klik Hier

Beweeg je mee? Landelijk Nijntje Beweegdiploma: klik Hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 3 februari 2023 door Peter Bredenoort
Share Button