Van de jeugdcommissie

Als coördinator van de jeugdcommissie ben je het aanspreekpunt voor meerdere teams. Je kijkt hoe het gaat met de teams, met de spelers en houdt contact met de trainers. Zelf ben ik aanspreekpunt voor de jongere meiden teams, de C2, C4 en C5. Met de C2 gaat het heelgoed. In het begin was er nog geen trainer maar gelukkig was Oscar de Ruig al snel enthousiast en wilde hij dit team graag trainen.

En wat een goede start maken de meiden van C2. Zij hebben maar twee wedstrijden verloren en verder alle wedstrijden met 4-0 gewonnen en de vijf punten binnengehaald. Wat knap!Helaas kunnen zij geen kampioen meer worden maar zij zijn terecht de nummer twee in de poule geworden en promoveren de tweede helft van het seizoen naar de 1ste klasse. Goed gedaan meiden en trainer!

In MC4 zitten voor het merendeel mini spelers die dit jaar voor het eerst in de jeugd zijn gaan spelen. Een groot veld, hoger net en hele andere spelregels dan vorig jaar zorgen voor een leuke uitdaging. Trainer Gerbrand van Hierden traint deze meiden met veel plezier en leert ze hoe het volleybalspel in de jeugd gaat. Het team staat niet hoog op de ranglijst maar de meiden beginnen wel steeds meer hun draai te vinden. Ze komen steeds dichterbij de tegenstander en ze verliezen ook niet meer met grote setstanden. MC4 zal de tweede helft van het seizoen in de tweede klasse blijven spelen en wij zijn er zeker van dat de meiden in de tweede helft meer wedstrijden zullen winnen.

MC5 is een klein team. Dit team wordt getraind door twee jonge, leuke trainers, Romee Kraai en Lieke van de Pol. Ook het merendeel van dit team komt uit de mini’s. Omdat het een klein team is, zijn er soms wat spelers te kort voor de wedstrijden. Twee meiden die nog in de D spelen, Julia en Mila, wilden heel graag mee met de wedstrijden. Bedankt voor al jullie hulp de 1e helft van dit seizoen! MC5 staat op de ranglijst niet hoog maar ze spelen super leuk. In de tweede helft van het seizoen blijven ze in de derde klasse spelen.

Hele fijne feestdagen en vakantie, uitgerust op naar een sportieve 2e helft van het seizoen!

Mirjam Zijlstra

Coördinator jeugdcommissie

Dit artikel is ook gepubliceerd in de Groene Flits, nr.6 van 16 dec.2017

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *