Tussenstand Rood2Rio

Hallo allemaal,

Vrijdag 17 juni
Even een update van onze 13e minikamp Rood2Rio! Na de nodige afscheidsknuffels van hun ouders  en een paar afscheidstraantjes is het dan echt zover; ons minikamp is officieel begonnen! Zoals iedereen heeft kunnen zien, hadden we ook een levensgrote papegaai rondlopen. Voor degene die dit nog niet hadden gezien; het was Eric in zijn dagelijkse kloffie.

Allereerst gaan we in groepjes met onze vaste begeleiders voor dit weekend gezellig aan tafel kennis maken met elkaar. We hebben ook een rondleiding zodat alle mini’s weten wat er van ze verwacht wordt. Ieder groepje heeft een naam gekregen. Zo hebben we groepje genaamd Epke Zonderland, Bart Brentjes, Noami van As enz. Voor de mini’s misschien nog onbekende namen, maar voor jullie ouders moet er toch wel een belletje gaan rinkelen. Dit zijn allemaal oud olympische spelers die allemaal in het bezit zijn van een gouden medaille. Ik beweer nu zeker niet dat iedereen die deze namen kent oud zijn, je bent zo oud als dat jij je voelt, zeg ik maar.

Daarna zijn we lekker gaan knutselen. Opdracht is om een tekening te verven wat te maken heeft met de naam van je groepje. Na wat hulp van de begeleiding komen de mooiste verftekeningen ten tafel. En ik kan jullie zeggen; verven met 105 kinderen is echt een uitdaging! Aan het einde van de opdracht zaten de begeleiders meer onder de verf dan de tekeningen. Niets leuker dan de begeleiding onder kliederen. Nu mag het!

Op het avondprogramma staat het smokkelspel. Dit wordt in het bos gespeeld. Dus wachten tot het donker is om het extra spannend te maken natuurlijk. De allerjongsten onder ons deden niet mee aan dit spel. En gingen voor die tijd naar bed. Hoe spannend was dat om met een zaklamp in het bos te lopen op zoek naar onze posten in het bos.

Na een nu al vermoeiende avond lagen de kinderen dan eindelijk op bed.

We zijn Rood2Rio goed begonnen!

Foto’s vrijdag 17 juni: klik hier

Zaterdag 18 juni

Ik mag wel zeggen na een zeer korte nacht, ging voor de begeleiding om 6.45 de wekker.

Niet de 1e keer dat dit gebeurt op minikamp, maar o zo leuk voor ons; de kinderen wakker maken met de megafoon…. WAKKER WORDEN!! Tijd voor onze ochtendgymnastiek.

En zo kan het gebeuren dat wij met alle mini’s in pyjama, nog met slaperige koppies net wakker gemaakt door een megafoon, onze ochtendgymnastiek oefeningen gaan doen.  Zooooo…nu echt wakker.

S’ochtends staat er een volleybal toernooi op het programma en s’middags……jaaaaa survivaltocht.

Met de huifkar naar de survivalbaan. Daar wacht ons oa een survivalbaan, lasergamen, doolhof en dit met veel water en zand gecombineerd. Op dat moment vervallen alle schoon-blijf-regels van thuis. Hier geldt namelijk het ongekeerde. Als je aan het einde van deze middag nog enigszins schoon en droog bent, dan zorgen Eric en zijn bende er wel voor dat dit heel gauw anders wordt. Dan wordt je zonder pardon het waterbad van de modderbaan ingegooid. En deze regel geldt ook voor iedereen van de begeleiding. Ik kan jullie vertellen, nu uit ervaring, dat zand overal, maar dan ook overal zit. Op de terugweg hebben we dus nu een huifkar vol met modder en tussendoor wat kinderen.

Na een heerlijke bbq nu opmaken voor de bonte avond! Krijgen we veel leuke, ingestudeerde dansjes en stukjes te zien waar de kinderen al de hele avond op geoefend hebben.

De dag is voor ons nog lang niet om……

Foto’s Survival 18 juni: klik hier

De Razende Reporter uit Rio

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 juni 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *