TTC jeugdkamp 2024

Het is ondertussen al een week geleden, maar wij als begeleiding zijn nu pas bijgekomen van een geweldig leuk maar vermoeiend jeugdkamp.

Vrijdag.

Vrijdagmiddag vroeg mocht de pret al beginnen voor de begeleiding. Er werd verzameld bij onze mooie hal en alle nodige spullen werden ingeladen. Dit duurde toch iets minder lang dan verwacht hé Stephan? 😉

Eenmaal aangekomen op het welbekende Heino Summercamp werden de nodige voorbereidingen direct getroffen. Volleybalvelden (met bijna rechte lijnen) werden opgezet, huisjes werden versierd, de laatste spellen voorbereid en ga zo maar door. Ondertussen liep er onder de al aanwezige begeleiding een weddenschap: “Wie is er dit jaar (weer) als eerst aanwezig?”. Onze vermoedens klopte dit jaar helaas niet.

Bij binnenkomst schrokken sommige deelnemers nogal. “Huh waarom heb je mijn vingerafdruk nodig?” en “Moet ik echt op de foto?” zijn vragen die we meerdere malen hebben gehoord, maar dit hoort er natuurlijk bij als je op CSI-kamp gaat.

Zodra iedereen zijn/haar ouders weggestuurd had en alle spullen in de kamers gedropt waren, hebben wij de boel bij elkaar geroepen. Even een paar huisregels en natuurlijk de rode draad van het kamp uitleggen. Jullie als lezers weten het misschien nog niet maar Noa de Bruin is de avond voordat het kamp van start ging vermoord aangetroffen in de Alternohal. Alle aanwijzingen van de plaats delict hebben ons geleid naar deelnemers van het kamp. Maar wie is nou de uiteindelijke moordenaar? Hier kunnen de deelnemers door middel van te verdienen hints achter komen.

Dan is het eindelijk tijd om aan de spellen van de vrijdagavond te beginnen. Er werd gespeurd naar letters, gerend over het kamp, vingerafdrukken werden onderzocht, met laserguns geschoten en natuurlijk werden er hints verdiend. Beide moordenaars komen uit een volleybalfamilie. Moordenaar 1 laat nog wel even weten of hij aanwezig is en speelt in een film, moordenaar 2 heeft te maken met een spellingsregel die later nog iets duidelijk gemaakt wordt met de hint ‘Sexyfokschaap’.

Na het spelen van alle leuke spellen is het (voor sommigen) tijd om naar bed te gaan. Het meerendeel van de deelnemers neemt plaats op tafels en stoelen en besluit om de hele nacht films te gaan kijken.

Zaterdag.
TRING TRING. 08:45, tijd voor het ontbijt. Waar het ene deel van de groep al topfit aan het ontbijt zit, zien wij bij het overgrote deel toch nog wat kleine oogjes en slaperige gezichten. Gelukkig is dit na het ontbijt gauw verdwenen want het is weer tijd voor verschillende nieuwe spellen! In de ochtend worden de deelnemers met hun groep 1 voor 1 gedropt in het oh-zo mooie Heino City met een kompas en een kaart. De opdracht: Vind de weg maar terug naar het kamp. Dit ging bij de ene groep wat sneller en gemakkelijker dan bij de ander, er werd zelfs een wereldrecord gezet. Eerder terug bij het Summercamp dan de auto’s? Dit lijkt onmogelijk maar is toch waargebeurd.

Ook op het kamp zelf hadden we dit jaar een leuke nieuwe activiteit, namelijk de bungeerun. Hier zijn de mooiste yogaposes te zien geweest en deelnemers zijn letterlijk teruggevlogen over de baan.

Na de ochtendspellen was het tijd voor de lunch, ook dit gebeurde weer in het ‘restaurant’ van het park. Teruggekomen bij de huisjes luidt de mededeling: Zwemkleding aan, handdoek mee en we gaan vanmiddag naar het Jakobsgat.

Natuurlijk hadden wij als begeleiding ook hier weer voor grandioos leuke activiteiten gezorgd. Zo werd er het beruchte glij-slagbal gespeeld, mocht je bij Olaf en Stephan proberen de overkant van het water de halen in emmers, mocht er op elkaar geschoten worden met gel blasters en werd er lekker gegleden over de buikschuifbaan.

Moe maar voldaan keerden we met zijn allen huiswaarts en was het tijd om te douchen en alles klaar te zetten voor onze BBQ. Wij als begeleiding hebben ons dit jaar opnieuw verbaast over hoe veel sommige deelnemers kunnen eten. Zelfs als er al 3 keer gezegd is “Pfff nee ik zit echt vol, ik hoef geen hamburger meer’, ging er 2 minuten later toch weer een broodje hamburger naar binnen.

Na het eten ervaarden we helaas een kleine tegenslag, het begon te regenen. Hoe gaan we dit oplossen? Al onze nachtspellen zijn buiten… Gelukkig hield het tegen een uur of 10 op met regenen en konden we nog een aangepaste versie van ons programma uitvoeren.

Samen met Jochem werden er foto’s onderzocht en met Loïs werd er het schaduwspel gespeeld. Toch bleef de meest besproken activiteit de spooktocht. De hele avond werd er al gevraagd of die door ging, iedereen had hier enorm veel zin in en wij als begeleiding toch stiekem ook wel. De spooktocht vindt ieder jaar plaats in de ponytrail en ook dit jaar hebben de mannen er weer iets mega vets van weten te maken. De ene na de andere gil klonk door het bos, sommige deelnemers hebben zo hard geschreeuwd dat het nog te horen was op het Summercamp zelf.

De laatste groep (met de oudste deelnemers) had het het zwaarst. Voordat zij aan de tocht begonnen is er nog een kleine upgrade aan de route toegevoegd. Nog nooit hebben deelnemers zo hard en veel staan gillen, huilen of hyperventileren. Dit is natuurlijk uiteindelijk weer goed gekomen en de gehele groep gaf aan volgend jaar gewoon weer te willen.

Vandaag konden er ook weer hints verdiend worden. Moordenaar 1 heeft wat te maken met het woord ‘waterdicht’ is geen midden en heeft iets te doen met ‘tweeling’. Moordenaar 2 heeft donkerblond haar en in haar geboortemaand ontvang je veel snoep.

Avond 2 blijkt iedereen een stuk vermoeider dan de eerste avond en al gauw ligt bijna iedereen lekker te slapen. Toch zijn er ook jongens die denken 2 nachten op te kunnen blijven, maar lukt dit?

Zondag.

Om maar meteen antwoord te geven op de vraag: Nee dit lukt niet. Jorn werd zondagochtend gevonden, slapend op tafel met zijn telefoon nog in zijn hand.

We starten ook vandaag weer met het ontbijt om vervolgens lekker te gaan zwemmen in het zwembad. Hier maakt een groot deel dan ook gebruik van. Het deel dat geen zin heeft om te zwemmen staat buiten lekker te volleyballen of maakt deel uit van het gevecht dat er tussen de begeleiders onderling is ontstaan. Gister mochten de deelnemers al met de gel blasters aan de slag maar vandaag heeft de begeleiding ook uitgevonden dat deze blasters veel plezier opleveren.

Na wat ochtend-plezier is het alweer tijd voor de lunch waar de loempia’s toch beter in de smaak vielen dan de bamischijven van gisteren.

Na de lunch is het als eerst tijd om bij Jochem door te geven wie de moordenaars zijn geworden, hier werden meerdere namen genoemd maar helaas hebben maar 2 groepjes het juiste antwoord.

Helaas komt aan al het leuks ook een einde en is het na de lunch tijd om alles op te gaan ruimen, te vegen en te dweilen. Dit gaat ook dit jaar bij de ene kamer weer wat beter dan bij de andere.

Nu de kamers schoon zijn is het tijd om de deelnemers nog even ‘vies’ te maken. Zondagmiddag staat al jaren bekend als het moment waarop we met kleurpoeder gaan gooien, dus zo ook dit jaar. Na een minuut of 20 is alles op en ziet iedereen eruit als een mooie gekleurde regenboog.

15:00, alle ouders zijn aanwezig en natuurlijk hebben wij ook onze lieve sponsoren uitgenodigd. Daniel v Bruggen (TTC Nederland), Nicole Mossink (Mossink administraties & belastingadvies) VVA ( vrienden van alterno ) en Willemien Kemkes hebben ons dit jaar geholpen door middel van het doneren van geld en/of andere benodigdheden voor het kamp. Hiervoor werden zij zondagmiddag ten aanzien van alle deelnemers en ouders enorm bedankt.

Na de bedankjes was het tijd om de ouders in te lichten over de gebeurtenissen van het weekend maar natuurlijk ook om de winnaars (en dus moordenaars) bekend te maken. 2 van de 8 groepen hadden beide moordenaars juist en zijn dus de winnaars van het kamp. Natuurlijk werden de hints nog uitgelegd en als je alle hint had begrepen kwam je uit op de volgende 2 moordenaars: Olaf Schäffer en Yfke Kofman.

Wij hopen dat iedereen het net zo naar zijn of haar zin heeft gehad als dat wij als begeleiders dat hadden. Volgend jaar zien wij iedereen graag terug voor een nieuw weekend vol plezier en leuke spellen!

Nogmaals grote dank naar onze sponsoren TTC Nederland, Mossink administratie & belastingadvies, VVA en Willemien Kemkes.

Liefs,

Stephan Draaijer, Olaf Schäffer, Jochem van Hintum, Marnick Bredenoort, Amy Sangers, Daphne Broekhuis, Loïs Valenti & Isa Jonker.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 juli 2024 door Peter Bredenoort
Share Button