Trainerswisselingen bij Dros-Alterno

Bij Dros-Alterno worden sportieve ambities gecombineerd met een heldere visie: de vereniging heeft een Apeldoorns gezicht en er is een focus op talentontwikkeling. Het eerste damesteam, dat vorig jaar amateurkampioen van Nederland is geworden, is nog in de race voor promotie naar de nieuwe Super league divisie. Zij worden volgend jaar getraind door een nieuw duo. Voor het 1e mannenteam, kampioen van de 1e divisie, is de zoektocht naar een nieuwe trainer nog in volle gang.

Dros-Alterno DS1 heeft hoofdtrainer Wouter Jansen (voorheen D1 Heva VCV) en assistent-coach Margriet van Kempen vastgelegd voor 2 seizoenen. Jansen brengt een schat aan ervaring met zich mee, hij heeft door de jaren heen diverse teams in de hoogste divisies van het Nederlandse volleybal gecoacht. De analyses van van Kempen geven richting voor het maken van keuzes. Samen vormen ze een dynamisch duo, en zij zullen zich inzetten voor het maximaal ontwikkelen van de vaardigheden van het team. 

Net als de vorige jaren is in het team een mix van jonge en ervaren spelers, met een door iedereen gedeelde passie voor het volleybal. De spelers zijn toegewijd aan het almaar verbeteren van hun mogelijkheden, zowel op als buiten het veld. Zij zijn betrokken bij de vereniging waar zoveel mensen zich inspannen voor hen. Het groene (volleybal-)hart klopt als zij de niet geringe bijdrage leveren aan het spelplezier van anderen. 

Na 1 jaar afwezigheid zal Britt Rösler terugkeren in de ploeg; zij komt terug van eredivisionist VC Zwolle. Rösler is een sterke, getalenteerde speler die het niveau mede zal opstuwen. Het team heeft de lat hoog gelegd en de zinnen gezet op promotie naar de super league divisie. De komende week zal blijken of dat er in zit tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen. Afhankelijk daarvan worden de doelen voor volgend jaar gesteld. Met de expertise van de technische staf en het potentieel van het team is goed volleybal verzekerd.

Heren 1 Dros-Alterno zoekt ambitieuze trainer

De mannen van Dros-Alterno hebben vriend en vijand verbaasd door, na de promotie van een jaar geleden, afgetekend kampioen te worden in de 1e divisie. De promotie naar de TOP-divisie is een feit. Dit laat niet onverlet dat de succesvolle trainers Richard van Rijn en Wouter Langendijk om uiteenlopende redenen hebben besloten om te stoppen. 

De zoektocht naar een opvolger is in volle gang. Ook dit team heeft een uitgesproken Apeldoorns gezicht en is een mix van ervaring en jong talent. De kwaliteit, gretigheid en leergierigheid spat er van af. Het is cruciaal om een trainer voor deze groep te zetten die begrijpt wat er nodig is om succes te boeken in de TOP-divisie. Tegelijkertijd verlangt Dros-Alterno betrokkenheid bij het opleiden van jonge spelers. 

De recente successen van de topteams zijn het bewijs dat de visie van de vereniging werkt. Het blijkt heel goed mogelijk om herkenbaarheid en ambitie te combineren en het vertrouwen is groot dat dit aansprekend is voor getalenteerde trainers.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 april 2024 door Peter Bredenoort
Share Button