(T)overkapping

Zo is er niets, en zo…(T)-overkapping. Wat gaaf en prachtig is het eindresultaat. En wat is het snel gegaan. In de zomer bedacht, actie op touw gezet om geld in te zamelen, administratie en alles wat nodig is erom heen geregeld, besteld, bestelling opgehaald en hup,…. de overkapping is een feit.

Nou, zo snel als ik dit opschrijf, is het natuurlijk niet gegaan. Maar sneller dan snel gaat dat natuurlijk ook niet. Met veel Alternoten is er gedacht, overwogen, gediscussieerd, nog eens bedacht, nog eens overwogen,…. En ja, dan actie. 

Allereerst wil ik alle Alternoten bedanken die mee hebben geholpen om het benodigde geld bij elkaar te brengen. Wat een mooi bedrag hebben we opgehaald. Dat zegt iets over de betrokkenheid van onze leden (en ouders van leden). Ontzettend gaaf om te zien. Dus donateurs, enorm dank je wel.

En dan onze sponsor, De Tuinman (Robert van Loenen) die er voor heeft gezorgd dat het daadwerkelijk gerealiseerd kon worden. Dat laatste zetje, dat laatste stukje aanvulling dat ook het bestuur gemakkelijk JA kon zeggen tegen het plaatsen van een overkapping.

En dan natuurlijk de gemeente. Even een tegenvaller, maar in the end is het allemaal gelukt. Bouwtekeningen, toelichting, begroting en nog meer technische details. Ook een bouwkundige vader en zoon, Edwin en Rik Dijkhuis, moesten meekijken of het allemaal bouwtechnisch kon en hebben de benodigde bouwtekeningen aangeleverd. Met wat tips, is het allemaal mogelijk wat we willen.

En dan is mijn dank ook groot aan de gemeente. Toen we eenmaal een datum bedacht hadden om de overkapping te plaatsen, was er nog niets bekend van de aangescherpte Corona-maatregelen. Gelukkig kon de gemeente uitsluitsel geven op basis van de noodverordening en mochten we aan de slag.

Donderdagavond zijn een aantal Alternoten al druk bezig geweest met de voorbereidingen. Platen van de gevel, de picknicktafels eruit, de banken weg,…

Vrijdag zijn de spullen opgehaald door Tonnie en Peter. Een vrachtwagen gehuurd, ingeladen en tijdelijk in het clubhuis gelegd.

Zaterdagmorgen om 08.30 uur zijn de eerste Overkapping-bouwmensen al aanwezig. Omdat er enige onzekerheid was over de expertise, maar ook gereedschappen is er hulp gezocht via ouders. Gelukkig reageerde Herco Konink van konink kleinbouw positief. Onder zijn leiding en aansturing, aangevuld ook met Marc Braakman en Paul Weterkamp en natuurlijk het hele team van de Overkappingcommissie (een deel van de kluscommissie), is er gezaagd, geboord, geschroefd, gesjouwd, en natuurlijk ook veel gelachen. Toen ik om 11.00 uur langs kwam, was er al het nodige gedaan. De draagbalk-voorbereidingen voor in de gevel, waren aan de gang. De draden en rubbers moesten in en langs de stangen en palen. Iedereen had zo zijn taak. Een geoliede machine. Zo voelde het. Er moet ook best veel gebeuren. Balken, staanders, grote platen, Electra, regenwaterafvoer, alles moet direct goed aangelegd worden.

Herco Konink

Ondanks dat er veel moest gebeuren, voel je dat het gaat lukken. Dat het tot 19.00 uur duurt voordat de heren naar huis gingen, komt ook omdat de overkapping ingewijd moest worden. Even een afsluitend drankje en dan moe naar huis. Maar oh, wat is het mooi geworden. En oh, wat ben ik trots dat we dit gewoon als Alterno doen.

Het is nog niet helemaal af. Er moeten nog wat zaakjes afgewerkt worden. Daar zullen de komende weken nog de nodige inspanningen voor worden geleverd. Ook moet er nog nagedacht worden over de inrichting. Gaan de picknicktafels terug en waar dan, moeten er andere zitjes of statafels komen,  is er nog budget voor de verwarmers, …

Natuurlijk gaan we de overkapping inwijden. Er is beloofd aan alle donateurs dat we gaan BBQ-en. Helaas kan dat nu nog niet, maar zodra het kan, zullen we de plannen voor een officiële opening gaan maken. Daar horen alle donateurs nog over. Het zal denk ik (hoop ik) wel ergens in het voorjaar worden.

De overkapping staat er. Maar let op, het is GEEN (brom)fietsenstalling. Dus geen fietsen daar plaatsen en ook niet vast maken aan 1 van de staanders. We gaan daar streng op toezien. We zullen met z’n allen moeten zorgen dat dit netjes blijft en een overkapping is waarvoor het is bedoeld, namelijk als Alterno-terras. Over waar en hoe de fietsen geplaatst moeten gaan worden, daar wordt zeker over nagedacht.

We gaan er zeker veel plezier van beleven, al zou je dat op dit moment misschien niet kunnen bedenken.

Bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen, in welke vorm dan ook. En het is alsof er getoverd is. Zo is er niets en zo staat er een (T)overkapping Chapeau hoe Alterno groot kan zijn. Chapeau, chapeau.

Enne… ook nieuwsgierig? De senioren mogen nu niet trainen, maar je mag natuurlijk best een kijkje nemen.

Alle foto’s zijn HIER te bekijken

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 10 november 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *