Topvolleybalweek: van Aquabootcamp tot Olympic Games

Dag vijf (donderdag) begon zoals jullie ondertussen wel bekend zijn met een bakje yoghurt. Na het bakje yoghurt was het tijd voor een interval training met hardlopen. Eenmaal terug bij de accommodatie was het tijd voor een goed ontbijt. Daarna even rust en klaarmaken voor de training van dames 1 meiden; Moniek, Lotte en Silke. Na de lunch was het tijd voor een training van Gert Veldhuizen, de trainer van heren 1. Hij heeft de kids even 2,5 uur goed aan het werk gezet. Na hard werken is een goed bord avond eten natuurlijk erg belangrijk. Toen moesten we even rust pakken om daarna wakker te zijn voor de meeting over Action Type! Ja Wilfried, trainer van dames 1 kwam langs om hier wat over te vertellen. De kids hebben dik een uur aandachtig zitten luisteren naar de tips en aanwijzingen die Wilfried gaf. Daarna nog wat drinken en snel het bed in! 

Ook de 6e en laatste dag van de Alterno Topvolleybalweek startte met het inmiddels bekende bakje yoghurt. Daarna buiten bij De Buiteling een interval training om de spieren los te maken en op te warmen voor de laatste dag. En de laatste loodjes ….. Voor het zover was eerst goed ontbijten (met een gekookt ei, ja daar zit wel eens iets geels van binnen in). Toen alles inpakken en het gebouw netjes opgeruimd en geveegd opleveren. De vrachtauto van Kugel Licht&Geluid staat mooi op tijd voor de deur om alles in te laden. Top gedaan en bedankt weer!

Dan is het tijd om op de fiets de spieren los te trappen en gaan we op pad naar zwembad Het Kristal. Al wist de fietsbegeleiding niet echt waar het was, toch in één keer goed gereden. Ha, lekker zwemmen. Relaxt toch, of toch niet? In het zwembad worden we begroet door Katrien Lemahieu van zwemschool Aqua Actief. De warming up begint lekker met ‘sprinten’ tussen pionnen, maar dan wel in water van ongeveer 1-1,20m diep. En zo nog meer loopvormen in het water. Zo was het niet alleen langs de kant warm, maar ook erin. Lekker opgewarmd wordt het tempo en de intensiteit wat opgevoerd. Aanvallen en blokken, zo hoog mogelijk vanuit het water. Prima sprongtraining zonder de impact op een normale vloer. Tip voor de volgende verbouwing: een zwembad naast de Alternohal! Tijd voor werken in tweetallen. Een plankje voor je houden, blijven drijven en dan door de ander zo snel mogelijk naar de andere kant van het bad geduwd worden. Met nog meer oefeningen wordt ook hier gewerkt aan kracht en conditie. Na zo’n drie kwartier intensief trainen is er dan toch tijd om even te relaxen. Waar de meiden kiezen voor drijven op matten en banden, zijn de jongens al snel aan de slag om een roetsjbaan te bouwen en testen alle sprongen van het oefenbord uit. Ook aan dit leuks komt een eind. Katrien en Auqua Actief bedankt!

Douchen, omkleden en op de fiets naar de Alternohal. Eerst lunchen met heerlijk vers brood. En dat zwemmen hongerig maakt, bleek wel want de opdracht van Eric ‘minimaal 3 boterhammen eten’ was te simpel. Geloof dat het record op 8 boterhammen lag, totdat er nog vers witbrood bleek te  zijn en één pot pasta. Weg voor we er erg in hadden. Dan een klein uurtje tijd om te relaxen in de hal. Gelukkig kwam Martin de verwarming hoger zetten en werd het al snel een lekkere temperatuur.

Om twee uur tijd voor het laatste onderdeel. Warming up en volleytraining onder leiding van Kelly, Silke en Moniek. Gevolgd door de Olympic Games, één tegen één volleybal in allerlei vormen. Blind volleybal, in je eentje driemaal spelen met een aanval als afronding, volleybal op een tafeltennistafel, smashen tegen de muur, onderhands over spelen, idem bovenhands, enz. En wel bij alles de opdracht: winnen van de ander! Ook hier wordt weer fanatiek en met veel lol gespeeld. Petje af voor deze jongens en meiden die na vier dagen intensief sporten nog steeds met zoveel inzet en plezier aan de slag gaan. Tussendoor even tijd voor een appel en, jáá Yoghi of chocomel. Ook dan geeft Eric nog even wat tips hoe je er voor kunt zorgen dat je de volgende dag nog fit mee kunt doen met de wedstrijd van je team: “niet gelijk volproppen met snoep, chips en pata, een bakje yoghurt voor je naar bed gaat (goed voor t herstel van de spieren, een uur of negen slapen (en dus niet tot een uur of twaalf in je nest liggen stinken), ontbijten met een eitje en rustig naar de wedstrijd toe leven.” Tegen vier uur zit ook deze laatste training er weer op. In rap tempo wordt er opgeruimd, dan douchen (of toch niet) en met de ouders mee naar huis. En zo komt er een einde aan een mooie en goed georganiseerde Topvolleybalweek van de Alterno Volleybal Acadmie. Eric, Kelly, Katrien, Moniek en Silke bedankt voor jullie inzet! En natuurlijk ook alle andere trainers en begeleiders die al eerder genoemd zijn in de eerdere berichten. Tot volgend jaar! (PH)

P.s: er zijn nog wat achtergebleven spullen (zie foto’s) die tot eind volgende week bij Eric kunnen worden opgehaald. Daarna gaan ze in de bak van Leger des Heils.

Foto’s 12-16 jaar: klik hier

Foto’s achtergebleven spullen: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2014 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *