Topvolleybalweek: Michael, Roy en René

De dag begon vroeg vandaag om half 8 werden de kinderen gewekt en daarna mochten ze aan tafel gaan zitten voor een bakje yoghurt. Nu waren we klaar om naar het bos te gaan na een minuut of 10 stevig doorlopen kwamen we dan aan op de plek waar we moesten zijn. Met dank aan Patricia Lambooij hadden we een leuke interval training op het gebied van hardlopen.

De kinderen moesten tijdens het hardlopen (wat 1 minuut duurde) pionnen tellen. Na deze minuut moesten ze een minuut lopen. Om vervolgens weer een minuut te gaan hardlopen om dan weer het zelfde aantal pionnen te halen als dat ze de eerste keer hadden gehaald. Dit kunstje hebben we 6 keer herhaald.
De kinderen waren heerlijk fanatiek en ze hebben erg goed gelopen! Na deze bosloop zijn we weer terug gelopen naar de accommodatie waar Wendy en Dolinda het ontbijt al klaar hadden staan. De kinderen hebben weer brood gegeten als of ze de hele week nog niets hadden gehad. Nu was het tijd om weer even de beentje te strekken en lekker op bed te gaan liggen. De benen waren weer tot rust gekomen en het was tijd voor de volgende training. Van het RTC in Nijmegen kwam Michael Beugelsdijk een training geven en wel met het onderwerp braintrain.

De kinderen hebben lekker 1,5 uur getraind en gemerkt dat nadenken bij volleybal erg belangrijk is. Nu op de fiets weer terug naar de accommodatie om daar weer lekker te gaan lunchen om daarna de beentjes weer een half uur rust te geven op bed, dit kan niet te lang want Roy Wassen stond om 15.00 uur alweer klaar om de volgende training te geven. Deze training stond in het teken van 2-2, 3-3 en 4-4 vormen waar we de techniek en spelpatronen konden gaan verbeteren. Roy bedankt! De training was erg leuk, de kinderen hebben veel geleerd van deze vormen.
Bij terugkomst had SMAKELIJK! het avond eten al gebracht. Vandaag kregen we boerenkool met worst, iets minder in trek dan de nasi van gister maar iedereen heeft lekker zitten eten. Nu was het tijd om echt even rust te gaan pakken en 3 kwartier op bed te gaan liggen voordat we klaar waren voor de meeting van vanavond. Deze meeting werd gegeven door sport  psycholoog René Berden. Hij kwam een mentale bijeenkomst geven.
Dag 2 zit er al bijna weer op maar er moet ook aan het herstel gedacht worden dus het bakje yoghurt met muesli kon natuurlijk niet ontbreken.

Namens de kinderen en de AVA wil ik de volgende mensen bedanken; Dolinda, Wendy, Roy, Micheal, Patricia en nogmaals SMAKELIJK! voor de lekkere boerenkool.

Morgen weer een nieuwe dag, de laatste alweer voor deze groep. Dan gaat het voor de 12-16 pas beginnen!

Groeten, Eric

Foto’s dag 2: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 21 oktober 2014 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *