Topvolleybalweek: De wisseldag

Voor de ene groep ging de topvolleybalweek beginnen maar voor de andere groep was het alweer de laatste dag. De wisseldag dus..

10-12;
We begonnen de dag weer met een ondertussen bekend aperitiefje namelijk een heerlijk bakje yoghurt met muesli. Toen dit bakje binnen was zijn we met de hele groep naar het bos gegaan en hebben we weer hardgelopen in dezelfde vorm als wat we gister hebben gedaan. Nu was het tijd voor een stevig ontbijt met een lekker eitje erbij. Na het ontbijt was het tijd om de kamers op te gaan ruimen en de tassen vast in te pakken. Het is namelijk alweer de laatste dag. Na het opruimen van de kamers hebben we een beker ranja gedronken en weer een heerlijk bakje yoghurt gehad. Dit was tevens het moment waarop de 12-16 groep ook al binnen kwam en er een aantal kinderen herenigd werden met hun grote broer of zus. Daarna was het tijd om te gaan fietsen voor de laatste training. Deze werd gegeven door Wilco Bresser en Anton Schäffer die hebben vooral aandacht besteed aan loop en core-stability training. Dit omdat daarna de Olympic games op het programma stonden. Tijdens de olympic games (1-1 vormen) werd er weer hard gestreden tegen elkaar. Er stonden weer vormen als alleen bovenhands, alleen onderhands, muurbal, basketbal volleybal, blind volleybal en nog veel meer op het programma. Na deze vormen kregen de kinderen nog een beker yogi of chocolade melk met een plakje ontbijtkoek om te kunnen herstellen voordat we de fietstocht richting apeldoorn weer gingen maken. Het fietsen bleek even andere koek dan de heenweg. Toen was het 20 graden en wind stil.. vandaag was het 12 graden dus koud, winderig en regenachtig. We waren maar zo’n 3 kwartier later dan de planning. Maar ze kwamen wel moe en voldaan terug bij de alternohal.

12-16;
De dag begon om half 10 bij de Alternohal samen met Jaap en Patricia Lambooij op de fiets naar de accommodatie in Wenum- Wiesel. Toen de fietstocht van 15 kilometer was afgelegd gingen we eerst even bij elkaar zitten om de regels door te nemen en even een wat te drinken. Toen was het tijd voor de kamerindeling die we natuurlijk zorgvuldig hadden gemaakt. Na de kamerindeling een bakje yoghurt en snel op de fiets voor de eerste training en nee niet de zaal in. De opdracht was namelijk om zwemkleding in de tas te doen. We gingen trainen in het water onder leiding van zwemjuf Patricia Lambooij. Baantjes trekken met de verschillende zwemstijlen en natuurlijk ook nog een paar bommetjes maken. Maar dan wel zo snel mogelijk achter elkaar het water in en weer uit. Na het zwemmen terug naar de accommodatie en lekker geluncht. Nu weer snel terug naar de koekoek voor de eerste baltraining van Wilco en Anton waar we begonnen met movement-preps om daarna snel de bal te pakken en aan het werk te gaan. Toen we terug kwamen stond er een gezonde maaltijd op ons te wachten (zie foto’s). Nu even rusten en dan weer klaar staan voor de meeting van Marinus Wouterse. Marinus komt vertellen hoe je nou een topsporter word en wat is er nou mooier dit te horen van een toptrainer met veel ervaren.

Eric.

Voor de foto’s van deze wisseldag: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 oktober 2014 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *