Titelstrijd nadert zinderende ontknoping

Het was wrang om uitgerekend op Bevrijdingsdag te moeten capituleren. Vooral de manier waarop deed pijn. Een 0-2 voorsprong volstond voor Coolen Alterno zaterdag in Sliedrecht niet om een 2-1 voorsprong te nemen in de kampioensserie. Tegelijkertijd maakten juist die twee gewonnen sets duidelijk dat de titelstrijd alles behalve gestreden is. De witte vlag wordt nog niet gehesen. De tot dusverre toch al bloedstollende finalereeks gaat een zinderende ontknoping tegemoet.

Bij speelsters en begeleiding viel de nederlaag hoe dan ook rauw op het dak. In grote delen van de wedstrijden zó sterk staan spelen en dan toch met lege handen naar huis… “We hadden ze bij de keel. We vergaten alleen om het dicht te drukken.” Ali Moghaddasian had niet veel woorden nodig om zijn ongenoegen tot uitdrukking te brengen. In het derde finaleduel om het landskampioenschap volleybal bij de vrouwen liet zijn ploeg de titelhouder wankelen, maar niet struikelen.

In een twee durende volleybalthriller gaf Coolen Alterno de winst uit handen. Bitter. Jammerlijk. Schlemielig. Onnodig… Zo vond ook de verliezende coach. “We hadden vandaag een uitgelezen mogelijkheid om een tik uit te delen en die hebben we laten liggen. Het team heeft zichzelf niet beloond. En dat hebben we volledig aan onszelf te wijten.”

De verbeten strijdende underdogs beten niet door op de momenten waarop ze de kansen daartoe kregen. De genadeklap bleef achterwege. Coolen Alterno stond Sliedrecht Sport toe om overeind te krabbelen. Door de 15-13 zege in de vijfde set nam niet Alterno maar de titelverdediger uit Sliedrecht een 2-1 voorsprong in de best-of-five-serie.

Wint Sliedrecht Sport woensdagavond in Apeldoorn, dan prolongeert de Zuid-Hollandse formatie haar landstitel. Bij een Alterno-zege krijgen Moghaddasians pupillen zaterdag 12 mei in een allesbeslissend vijfde duel opnieuw in Sliedrecht hun allerlaatste kans om de favoriet van de troon te stoten.

Het wordt nu buigen of barsten voor Coolen Alterno. Om na 2014 voor de tweede keer in de clubgeschiedenis het landskampioenschap te veroveren moeten ze nog twee keer winnen van Sliedrecht Sport. Een loodzware opgave, maar zeker niet onmogelijk.

Rob Kruitbosch.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *