The story ends

30 april 2016, zitvolleyballend Nederland maakt zich op voor de Final Four in Doetinchem. Als Alterno zijn we de laatste jaren steevast van de partij en na de landstitel, een derde en vierde plaats was het nu weer knallen!

verzamelen om 08:30 uur in ons eigen clubhuis waar we wachten op de bus om naar Doetinchem af te reizen. Samen met trouwe supporters Ceriel, Eddie, Elske (geheel in stijl in rolstoel) en Guus Pouw als analist hijsen we ons in de bus met als doel een 2 goede wedstrijden te spelen en als het even kan de titel en de beker meenemen naar Apeldoorn.

om 09:45 uur komen we aan in de topsporthal en kunnen we rustig aan de voorbereiding, van toch wel een speciale dag, beginnen. Even de hal verkennen en als eerste valt op dat er geen zitvolleybalnetten hangen maar reguliere netten die net iets meer mazen hebben dan die van ons. na een paar kleine technische aanpassingen kan er dan toch gespeeld worden.

onze eerste wedstrijd in de halve finale gaat tegen Allvo, de nummer drie van de competitie waar wij als tweede zijn geëindigd.

11:00 uur starting line up van Alterno:

1 Martijn Paalvast
3 Edwin van de Broek
9 Stefan Tibben
11 Arjan Denkers
13 Anton Schäffer
14 Erik de Kruyff
15 Esther Zinnemers
18 Maarten Aldershof
19 Anne Raben
22 Anne-Britt Kneijnsberg (libero)
23 Tom Leusveld (libero)

Dit alles onder de bezielende leiding van Peter Karreman

We beginnen geconcentreerd en komen goed uit de startblokken. De tegenstander lijkt meer last te hebben van de omgeving en maakt net iets meer fouten dan wij en zo winnen we de eerste set!

Met de start van set 2 hebben wij wat moeite om de servedruk hoog te houden en zo komt Allvo wat beter in het spel. We kunnen ons niet herstellen en zo gaat set 2 verloren. Snel de neuzen weer dezelfde kant op en het ritme van set weer oppakken is het devies, en dat lukt. We blijven, weliswaar niet met ons beste spel, gemakkelijk overeind en winnen zo set 3. 2-1 voor nu doorgaan! gesteund door het binnenstromende groene publiek (ondertussen ruim 30 van jong tot oud) starten we met de 4e set. we beginnen goed, de servedruk is hoog en de foutenlast laag. we staan ruim voor maar dan slaan onbedoeld de zenuwen een beetje toe. Allvo komt nog zeer sterk terug aan het eind van de set maar helaas voor hen, te laat. we winnen en staan sinds 2012 weer in de finale om de beker met de grote oren.

op het andere veld was al snel duidelijk dat Holyoke in goede vorm steekt en dat zij vrij eenvoudig van FDS Sneek hadden gewonnen. het lange wachten is begonnen, om 16:00 uur is de finale en zo hebben we een paar uurtjes om bij te komen en ons voor te bereiden op de finale!

Het bestuur is op de hoogte en gesteund door Leo, Bert en Martin (buiten de al aanwezigen die we niet mogen vergeten, want wat waren zij fantastisch!!!) starten we met de finale!

Set 1 was afgelopen voordat deze echt begonnen was. Wij kwamen niet in ons spel en Holyoke denderde over ons heen. Hoge druk in service en snel spel in de aanval was voor ons te veel van het goede. We kwamen simpelweg niet in ons spel. Nog 1 keer de ruggen recht en de billen gemasseerd want een herhaling van set 1 was natuurlijk niet denkbaar. Holyoke ging door waar het set 1 mee geëindigd was, veel serve druk. Wij kregen meer grip maar een echte bedreiging waren we niet, helaas. set 2 gaat verloren en met dit machteloze gevoel spelen we set 3 om er nog het beste van te maken. maar het beste is eraf, sterker nog ons beste spel hebben we helaas niet aan Nederland kunnen laten zien en zo gaat set 3 ook verloren. Holyoke de terechte kampioen en wij de terechte 2e van dit jaar.

Zilver was het hoogst haalbare, achteraf, vandaag. maar zoals de titel al doet vermoeden nemen we ook afscheid van een reeks aan spelers die de afgelopen jaren zoveel tijd en energie in het zitvolleybal hebben gestoken dat ieder met zijn/haar eigen redenen de schoenen aan de wilgen gaat hangen. een “gouden” generatie gaat afscheid nemen…….

Mijn dank gaat uit naar:

Edwin / Stefan / Arjan / Maarten / Anne en Tom met ups en downs lief en leed gedeeld maar altijd voor de volle 100% inzet en motivatie en ook niet onbelangrijk veel lol met elkaar binnen (zo zag het er misschien niet altijd uit) en buiten het veld. Ik vergeet niet onze trainer die ons zover heeft gebracht met alle perikelen die dit seizoen heeft meegebracht. het blijft een hele opgave om met zo een gevarieerde/gemêleerde ploeg met zoveel ervaring en eigen inbreng het hoofd koel te houden. Peter dank voor dit seizoen en succes bij alles wat er nog op jouw pad gaat komen!

Na deze dag was het fantastisch om met Connexxion Tours terug te mogen reizen. Met een fantastische chauffeur met een groen hart komen we veilig in Apeldoorn aan waar we nog een klein drankje doen voor het avondprogramma gaat beginnen. Bij het Steakhouse aan de Nieuwstraat, waar we de afgelopen jaren al vaker onze successen hebben gevierd, stonden de drankjes en de ribbetjes klaar om er een heerlijke afsluiting van te maken. na het eten nog even een drankje op het plein en dan naar huis voor de welverdiende rust.

Na dit seizoen moeten we onze focus, tussen alle festiviteiten door want we zijn ondertussen de meest succesvolle ere divisie ploeg binnen Alterno, richten op het nieuwe seizoen. Met alle pensionarissen zullen we moeten kijken dat we voor het nieuwe seizoen weer kunnen gaan bouwen. we hebben vacatures staan en we zijn hard op zoek naar een trainer. ik kan mij niet voorstellen dat we geen ploeg op de been…. op de billen eigenlijk…. kunnen krijgen. meld je aan want na 30 jaar kan er gewoon geen einde komen aan de “groene” zitters uit Apeldoorn.

Rest mij nog iedereen, sorry niet iedereen bij naam, die zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan 2 succesvolle teams de afgelopen jaren te bedanken en we komen op het eindfeest nog zeker een drankje doen! tot dan.

Anton Schäffer, aanvoerder zitvolleybal 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 mei 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *