The Story continues!

Tja, 30 jaar zitvolleybal bij Alterno, 1e staan in de ere-divisie, final four spelen in Doetinchem, herhaling 2012? Het zou toch fantastisch zijn! enfin, 16 april 2016 dé kraker in de ere-divisie, Holyoke uit Belfeld, de huidige landskampioen doet Alterno aan. Wat een recette! Dit zou iedere week op het programma moeten staan.

Set 1 staat in het teken van krachten meten, wie maakt dat foutje eerder… het gaat lang gelijk op en beide teams zijn volleyballend aan elkaar gewaagd. de spanning zit er goed in en beide teams hebben het gevoel dat er wat te halen valt vandaag. we beginnen met een achterstand, komen goed terug maar net te laat.. 19-25 op het scorebord. Op naar set 2. Deze set is een kopie van de eerste met 1 verschil, we kunnen de druk nu wel bij de tegenstander houden en maken minder eigen foutjes, er wordt fantastisch verdedigd en zo halen we angel uit het spel van onze tegenstander, langere ralleys met hoogstaand nivo. 25-17. de kraker wordt hiermee ook echt een kraker met als inzet als eerste in de competitie eindigen om zo tegen de nummer vier te starten in de final four, maar hier later nog meer over.
Set 3 ontpopt zich bijna als sleutelset, het ouderwets wind mee en wind tegen kant. De langere rallys vallen nu in het voordeel van onze gasten en we kunnen wel een vuist maken maar kunnen er even niets mee uithalen 17-25… op naar de wind mee kant! Set 4 we lopen gelijk tegen een kleine achterstand, maar met gedegen spel en hoogstaand(laagzittend is misschien passender) zitvolleybal blijft het tot het eind aan toe spannend, gaan we de voor ons belangrijke 4e set pakken of vertrekt onze gast met de buit? tot de 20 stuivertje wisselen met nog steeds aan 2 zijden topvolleybal, hier zit meer in. We zijn net iets beter op de beslissende momenten en winnen met 25-21.
Set 5, starten met wind tegen en hebben dan hopelijk genoeg over om aan de wind mee kant door te kunnen trekken. ook hier stuivertje wisselen, op het scherpst van de snede. knokken, knokken. helaas net niet genoeg voor de winst 14-16 betekend 2-3 verlies. nog 3 punten nodig volgende week tegen en bij Apollo om het succesvolle seizoen tot nu toe ook als eerste in de competitie te eindigen.

Een aantal dingen zijn zeker, de final four hebben we gehaald, 30 april zijn we te gast bij Orion om te spelen voor het hoogste podium! ook is zeker dat door zware inspanningen en vrouwelijke charmes we trots en blij zijn te vermelden dat we met Connexxion naar Doetinchem afreizen. met dank aan de staf van dames 1! schrijf je in als je dit spektakel niet wilt missen! we hebben nog wat plaatsen vrij en nodigen jullie dan ook van harte uit om mee te gaan, je hoeft dan ook niet zelf te rijden!

En het is zeker de moeite waard om mee te gaan want we gaan ook afscheid nemen van een aantal spelers en helaas ook onze trainer. er is geen overeenstemming gekomen met het bestuur tot continuering van de samenwerking. hiermee komt ook helaas de zitvolleybal afdeling onder druk te staan. we kunnen nog goed versterking gebruiken voor het nieuwe seizoen en hopelijk wordt voor ons dit, naast het laatste optreden van het seizoen ook niet het definitieve optreden van de zitters die al 30 jaar een vast onderdeel zijn van onze club, en niet onbelangrijk het eerste team als landskampioen in de ere divisie binnen Alterno en een zeer goede reputatie genietend in binnen en buitenland! we laten dit als vereniging toch niet gebeuren!

Meld je aan voor het nieuwe seizoen, elke functie is welkom!

Anton
Alterno-Apeldoorn Zitvolleybal 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 19 april 2016 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *