Terugblik op jeugdvoorzitterschap

Het zit er bijna op: Jaap Lambooij neemt afscheid als voorzitter van de jeugdcommissie. Er komt nog één vergadering waarin we officieel afscheid van hem nemen. Maar op 16 juni waren de laatste trainingen van jeugdteams, dus zit het werk er min of meer op. Laten wij terugblikken op vier jaar voorzitterschap.

Jaap is betrokkenheid. Betrokkenheid bij het jeugdkamp, bij alle teams, de trainers, de coördinatoren… Jaap heeft altijd een luisterend oor, neemt altijd even de tijd voor je. Vraagt na of het zo goed voor je is. En schetst ook het kader: zo zit het. Want, zegt Jaap, ‘dan weet u waar u aan toe bent’.

Als voorzitter van onze vergaderingen houdt Jaap van duidelijkheid en is daarom kordaat in zijn beslissingen. Geen gezeur en gedoe. Dat waarderen wij zeer! Hij hield de grote lijnen in gedachten. En toch ook: hij kon af en toe wat warrig zijn en had niet altijd alle afspraken meer helder. Maar daar, zei hij dan, heb ik jullie toch voor, als mijn geheugen!

Jaap heeft een jeugdcommissie neergezet die een samenwerkend geheel is.

Wat wij gaan missen zijn de koeken, paaseitjes en dropjes tijdens de vergaderingen. De koffie en thee die hij altijd eerst voor ons ging halen. En zijn humor en woordgrappen.

Het past bij Jaap om lang vooruit te kijken. Een opvolger heeft hij daarom zelf al een jaar geleden benaderd. Zo kon hij hem een jaar lang inwerken. Die opvolger is Rob van den Dool. Rob neemt tijdens de laatste vergadering de voorzittershamer van Jaap over. Hij komt in een gespreid bedje.

Op 20 juni nemen we in de jeugdcommissie officieel afscheid van Jaap. Uiteraard sluiten we het later deze maand nog feestelijk met hem af. Hier en nu zeggen we alvast namens alle (oud) jeugdleden: Jaap, bedankt voor je bevlogen voorzitterschap!!

De jeugdcommissie

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 23 september 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie