Ter Brugge en Zijl in Portugal

Voor Alterno spelen Anneclaire ter Brugge en Anna Zijl, beide speelsters van Dames 2, mee in het team van Eelco Beijl. Dit Oranje Pré Jeugd (Oranje U16) speelt momenteel voor de WEVZA titel in Viana do Castelo in Portugal. Oranje komt daar uit in poule A en speelde gisteren tegen Portugal B en won met een duidelijke 0-3.
In de eerste set liep Oranje vlot uit naar 2-9 en sloeg een tweede keer toe toen Portugal de stand tot 8-13 had teruggebracht. Anneclaire ter Brugge scoorde 10-18 en wat later Jette Kuipers 15-24. Nederland maakte daarna het laatste punt van de set. In de tweede doorgang kon Portugal tot aan 6-6 bijblijven, kwam daarna met 8-14 achter maar kreeg de genadeklap na de 12-15 stand. Oranje liep in een ruk uit naar 12-23 en won dik met 16-25. In de derde set werd het een stuk spannender toen Oranje op het eind met 23-21 achterstond, en dit middels een serie van vier punten nog kon wegwerken.

Bondscoach Eelco Beijl benadrukte dat dit toernooi de ideale voorbereiding voor zijn team vormt voor het EK U17. De organisatie is prima voor elkaar en de mensen zijn erg gastvrij. Wij denken dat alle voorwaarden voor een goede voorbereiding aanwezig zijn. Ons doel is beter worden en om dat te realiseren moeten we tegen de beste teams gaan spelen. En dan is de eerste wedstrijd van het toernooi winnen erg belangrijk voor het zelfvertrouwen.(JM)

Bron: Vizier op Volleybal

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *