Trainingssamenstelling Mini-afdeling

Aan alle minispelers en hun ouders / verzorgers, onze werkwijze bij het samenstellen van de nieuwe trainingsgroepen was dit jaar uiteraard wat anders dan anders. Graag leggen we jullie uit wat de uitgangspunten waren bij de voorlopige samenstelling.

Totstandkoming trainingsgroepen

Normaal gesproken sturen wij naar alle begeleiders / coaches na de 5 miniochtend een enquête.

Dit jaar hebben we de enquête eerder verstuurd i.v.m. het stopzetten van de competitie.

In deze enquête stellen we begeleiders / coaches een aantal vragen. Op basis van deze informatie en de bevindingen van de trainers tijdens de trainingen en de mini-ochtenden komt deze teamindeling tot stand. Het is altijd weer puzzelen om tot een zo goed mogelijke indeling te komen. Ieder kind maakt een eigen ontwikkeling door. Daarnaast komen er nieuwe leden bij die ook een goede plek verdienen of moet een kind op basis van leeftijd naar een hoger niveau. Dat heeft tot gevolg dat we moeten schuiven. Tenslotte kijken we naar het sociale aspect. Past het kind in dit team? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind in deze teamindeling op de goede plek zit. Mocht uw kind toch verdrietig zijn, reageer niet primair. Laat het even bezinken en laat uw kind zich afvragen of hij/zij volleybal nog leuk vindt. Is het antwoord ja, dan zal het kind zich heel snel thuis voelen in het nieuwe team.

Hoe gaat het nu verder?

In principe trainen we tot aan de zomer in de voorlopige trainingsgroepen. De trainers gebruiken die tijd om te beoordelen of iedereen op de juiste plek is ingedeeld en om aan het team te bouwen. Het is de bedoeling om de indeling begin september om te zetten in teams.

Vragen over de indeling?

Uiteraard kun je over de indeling vragen stellen. Deze kun je mailen naar minicie@alterno-apeldoorn.nl.

We zullen eerst alle vragen verzamelen en ze daarna bespreken in de minicommissie en met de hoofdtrainers.

De uitkomst hiervan zullen we zo spoedig mogelijk communiceren.

Tot slot

We hopen dat jullie hiermee voldoende inzicht hebben in het indelingsproces. Wij hebben geprobeerd zo goed mogelijk rekening te houden met alle belangen, zowel van individuen als van de vereniging.

Wat we van jullie vragen is om je te realiseren dat alle belangen nu eenmaal niet samen gaan, en dat teamsport een kwestie is van rekening houden met elkaar, geven en ontvangen. Hopen dat het zo mooi mogelijk is, maar ook accepteren dat het misschien net anders is dan jij wenst.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, twijfel dan niet om de minicommissie te mailen.

Namens de minicommissie een sportieve groet,

Trainingssamenstelling mini-afdeling meisjes: klik hier

Trainingssamenstelling mini-afdeling jongens: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 juli 2022 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *