Goed om te weten:

Landskampioen Dames 2014

Nationale Beker Dames 2013

Landskampioen Zitvolleybal 2012

Winnaar Jaap van Kasteel trofee
2006, 2012, 2013 & 2014

Teamindeling jeugd

Geplaatst op 3 mei 2018 door Jos Mulder

Graag leggen we jullie uit wat de uitgangspunten zijn bij de voorlopige indeling in trainingsgroepen in de jeugd. Je kunt hier teruglezen wat de algemene uitgangspunten zijn bij de teamindelingen.

De beste plek om je te ontwikkelen, voor iedereen
We hebben zo goed mogelijk rekening gehouden met wensen van spelers en trainers. Belangrijkste uitgangspunt is de balans tussen het verenigingsbelang en alle individuele belangen. Tijdens een trainersbijeenkomst in april is een eerste indeling gemaakt. Daarbij is voor iedere speler een trainingsgroep gezocht die hem de beste mogelijkheid biedt om zich te kunnen ontwikkelen. Het gaat dan om de technische ontwikkeling, om persoonlijke mentaliteit en inzet en om het nemen van verantwoordelijkheid. Daarnaast gaat het natuurlijk om plezier in het spel en met het team. Tot slot is een uitgangspunt om spelers een jaar ‘jongste’ en daarna ‘middelste’ of ‘oudste’ in een team te laten zijn, zodat hij leert omgaan met verschillende rollen in een team. Het kan per speler verschillen welk van deze factoren voorrang heeft.

Het gaat bij de indeling om de individuele speler in relatie tot alle andere spelers die ingedeeld moeten worden. Het gaat dus niet alleen om de beste plek voor de betreffende speler, maar ook om de samenstelling van het team als geheel. Daarbuiten gaat het om de samenstelling van overige teams in de jeugdcompetitie.

Lijn en breedte
Bij de meisjes zijn er drie lijnteams, bij de jongens ook. Daarnaast is er een miniteam ingedeeld bij de C-jeugd. Dit is een extra lijnteam dat uitsluitend bestaat uit mini-spelers, die al wel meedoen aan de C-competitie. Dit team valt onder de verantwoordelijkheid van de minicommissie.

De spelers in lijnteams trainen in principe 2x per week met hun eigen team. Daarnaast trainen deze spelers vaak nog mee in andere trainingsgroepen: in een hoger team en/of bij AVA, FSG of RTC. De spelers in de breedteteams trainen in principe 1x per week. Ook deze spelers kunnen extra trainen, bijvoorbeeld bij een hoger team of in een extra training voor breedteteams. We komen binnenkort met een aanbod hiervoor. We proberen de kosten van extra trainingen zoveel mogelijk te beperken.

Kwalificatietoernooien
Op 26 mei zijn de kwalificatietoernooien. Onderstaande teams zijn hiervoor ingeschreven:
MA1 Hoofdklasse/1e klasse MC3 Hoofdklasse/1e klasse JB2 Hoofdklasse/1e klasse*
MB1 Hoofdklasse/1e klasse JA1 Topklasse/Hoofdklasse JC1 Topklasse/Hoofdklasse
MB2 Hoofdklasse/1e klasse JA2 Topklasse/Hoofdklasse
MC1 Hoofdklasse/1e klasse JA3 Hoofdklasse/1e klasse *
MC2 Hoofdklasse/1e klasse JB1 Topklasse/Hoofdklasse
* (onder voorbehoud, in afwachting van bericht Nevobo)

Hoe gaat het nu verder?
In principe trainen we tot aan de zomer in de voorlopige trainingsgroepen. De trainers gebruiken die tijd om te beoordelen of iedereen op de juiste plek is ingedeeld en om aan het team te bouwen. Intussen is de Jeugdcommissie nog bezig om bij alle teams een passende trainer te vinden. Het is de bedoeling om de indeling begin september om te zetten in teams.

Vragen over de indeling?
Uiteraard kun je over de indeling vragen stellen. In eerste instantie kun je terecht bij je trainer (je nieuwe of die van vorig jaar). Mocht je naar aanleiding daarvan nog steeds vragen hebben, dan kun je die mailen naar jeugdcommisssie@alterno-apeldoorn.nl. We zullen eerst alle vragen verzamelen en ze daarna bespreken in de jeugdcommissie en met de trainers. Als je dat graag wil, kan er een gesprek plaatsvinden met de jeugdcommissie.

Tot slot
We hopen dat jullie hiermee voldoende inzicht hebben in het indelingsproces. Wij hebben geprobeerd zo goed mogelijk rekening te houden met alle belangen, zowel van individuen als van de vereniging.
Wat we van jullie vragen is om je te realiseren dat alle belangen nu eenmaal niet samen gaan, en dat teamsport een kwestie is van rekening houden met elkaar, geven en ontvangen. Hopen dat het zo mooi mogelijk is, maar ook accepteren dat het misschien net anders is dan jij wenst.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, twijfel dan niet om je trainer aan te spreken, de coördinator te benaderen of de jeugdcommissie te mailen.

Namens de jeugdcommissie een hartelijke groet,

Rob van den Dool,  voorzitter jeugdcommissie

Let op: Mocht je naam niet bij een jeugdteam staan, dan ben je aangemeld om volgend seizoen bij de senioren te gaan spelen.
De seniorenindeling wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Teamindeling meisjeslijn: klik hier
Teamindeling Jongenslijn: klik hier

Uitgangspunten bij de teamindeling: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 5 mei 2018 door Jos Mulder
Share Button
«
»

6 reacties

 1. Marijn Delahaije schreef:

  Ben volgend jaar eerstejaars senior, maar de indeling van de teams is nog niet bekend. Wanneer kan ik deze verwachten?

  Groet,

  Marijn

  • Michiel schreef:

   Dag Marijn,

   Zie de zojuist verschenen teamindeling heren senioren.

   Met vriendelijke groet,

   Michiel

 2. Jacqueline Koopman/secr. Jeugdcie schreef:

  Hoi Sander,

  JC2 speelt geen kwalificatietoernooi. Het staat niet juist op de teamindeling. Excuses voor de verwarring

  Vriendelijke groet,
  Jacqueline Koopman

 3. S schreef:

  Ik las bij de teamindeling dat JC2 aangemeld was bij de kwalificatietoernooien en op deze pagina niet. Wat is juist?

  Mvg Sander Visser

 4. Melissa Van Oldeniel schreef:

  Goedemorgen
  Wat zijn de dagen en tijden wanneer er wordt getraint bij de jeugd? Waar zie je dat?
  Grt nicolien van Oldeniel

  • Rob van den Dool / vz jeugdcie schreef:

   Hoi Nicolien,

   We hebben begrepen dat de zaalwachtcoordintor vandaag de trainingsroosters voor de volgende weken plaatst. Je ziet het dan in het menu hierboven bij Activiteiten > Roosters.
   Hopelijk gaat dat inderdaad gebeuren.

Laat een reactie achter