Sinterklaas bij de mini’s

Vrijdag 29 november was het zover, waar iedereen zich op verheugd had. Sinterklaas kwam dan eindelijk bij Alterno langs. Rond 16.30 was iedereen binnen en zaten alle kinderen (en papa’s en mama’s) vol spanning te wachten op het signaal dat het feest kon beginnen! Na een openingspraatje gingen de kinderen allemaal aan de slag.

De jongste kinderen werden verdeeld in groepjes en gingen mee met hun begeleider om hun pietendiploma verdienen. De pakjes werden in de schoorsteen gegooid, er werd over daken gelopen, van dak naar dak gesprongen, zakgelopen en nog veel meer. Daarna gingen de jongste kinderen lekker een broodje frikandel eten. Toen was het eindelijk zover, we gingen naar boven en hopelijk zullen Sinterklaas en zijn pieten daar ook naar toe komen…. Er werden liedjes gezongen, zo hard dat Sinterklaas het wel gehoord moest hebben. Het duurde niet lang en daar was die dan eindelijk. De Sint had wel 8 pieten meegenomen! We hebben samen liedjes gezongen en ieder team mocht bij de Sint komen. Het was weer geweldig!

De oudste kinderen hadden een ander programma, er werd gevolleybald en gedobbeld.

We speelden het mix mix mix toernooi waardoor iedereen met iedereen en iedereen tegen elkaar heeft gevolleybald. In de kantine werd gegeten en werd het dobbelspel gespeeld. Er werd fanatiek gevolleybald, maar misschien werd er nog wel fanatieker het dobbelspel gespeeld. Iedereen wilde dat ene cadeautje hebben, laten we zeggen dat er erg fanatiek gespeeld werd (en niet alleen door de kinderen….).

Daarna gingen alle kinderen naar de disco, Sinterklaas en zijn pieten waren ook van de partij. Er werd gedanst, gezongen en vooral veel plezier gemaakt! Rond 19.30 werd iedereen opgehaald, de jongste kinderen kregen nog een cadeautje van Sinterklaas en langzaam ging iedereen naar huis.

Al met al weer een geslaagd Sinterklaasfeest!

Voor de foto’s: klik hier

Hopelijk zien we jullie allemaal weer bij de volgende activiteit!

Groetjes,

De minicommissie

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 23 december 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *